Sant Cugat celebra una setmana de conscienciació sobre l'alzheimer

Coincidint amb el Dia Internacional de l'alzheimer, Sant Cugat organitza una setmana amb diferents actes i activitats per sensibilitzar sobre la malaltia

El dissabte 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'alzheimer a arreu del món i, per commemorar-ho, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i d'altres municipis, organitza un seguit d'activitats amb l'objectiu de conscienciar, sensibilitzar i donar a conèixer més detalls d'aquesta malaltia i les seves conseqüències. Aquestes activitats s'han presentat el dijous 13 de setembre.

Per presentar aquesta proposta, la tinent d'Alcaldia de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge ha explicat la importància que Sant Cugat dóna a la sensibilització sobre l'alzheimer: "Amb aquest coneixement que podem donar sobre l'alzheimer, podem millorar la vida de les persones que pateixen la malaltia", ha assenyalat.

També ha pres la paraula Anna Fitó, de l'Associació de Familiars Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental: "La idea fonamental d'aquestes jornades és fer consciència social perquè tota la població entengui que no és, només, una malaltia de qui la pateix, sinó que afecta a tota la societat", ha dit. "Cal començar a entendre que és un problema de tots i que les administracions comencin a treballar en aquest sentit", ha afegit.

A la ciutat, doncs, se celebren diferents activitats:

Dissabte 15 de setembre: Tómbola solidària (de 10 h a 20 h, a la plaça d'Octavià).
Diumenge 16 de setembre: Gimcana familiar (d'11 h a 14 h, a la plaça de l'Om).
Dimarts 18 de setembre: Conferència (19 h a l'Ateneu Santcugatenc).
Dilluns 8 d'octubre: Conferència (17:30 h a la Casa de Cultura).

A més, a banda d'aquest programa, també s'organitza una jornada de portes obertes, tant el 25 de setembre com el 2 d'octubre, perquè qui ho desitgi es faci una valoració de la memòria. L'objectiu d'aquesta activitat és promoure un envelliment saludable i se celebra a la Casa de Cultura.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem