Sant Cugat comença a escalfar motors de cara el 8-M

El Comitè pel 8-M al municipi ha presentat les activitats que organitzaran en el marc de la celebració, que enguany s'agrupen sota el títol "De la misèria a la ràbia, de la ràbia a la lluita"

El Comitè pel 8-M a Sant Cugat ha presentat aquest dimarts, 20 de febrer, les activitats que organitzarà al municipi amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Sota el títol De la misèria a la ràbia, de la ràbia a la lluita, el 8-M es farà notar a la ciutat amb quatre iniciatives per reivindicar els drets de les dones i denunciar la violència masclista i el sistema patriarcal.

Els actes començaran el 28 de febrer, amb la presentació del llibre Casada i callada de l'escriptora Emma Zafón a les 19 h a Cal Temerari. El 3 de març serà el torn de l'últim comitè, en què s'acabaran de definir els detalls de la jornada del 8-M. També tindrà lloc a Cal Temerari, a les 18 h. Enguany, les membres del comitè també han fet una crida a participar en la manifestació nocturna del 7 de març que arrencarà des de la parada de FGC Terrassa Rambla i en la qual participaran els moviments feministes del Vallès. Finalment, el 8 de març se celebrarà la tradicional manifestació feminista, que començarà a les 17 h des de la plaça Lluís Millet.

"Hi ha centenars de dones migrants que viuen en situació d'explotació permanent en cases de santcugatencs que les contracten en situació gairebé d'esclavitud"

Abans de presentar les activitats d'enguany, membres del Comitè del 8-M han llegit un manifest en què han apuntat alguns dels "principals problemes" que viu la societat i Sant Cugat en particular, com "la crisi climàtica, l'encariment del preu del lloguer i la violència masclista". Per això, des del comitè defensen "tornar a sortir al carrer" per "transformar la ràbia en lluita" i "continuar explicant la situació de dones treballadores" de Sant Cugat. En aquest sentit, asseguren que "hi ha centenars de dones migrants que viuen en situació d'explotació permanent en cases de santcugatencs que les contracten en situació gairebé d'esclavitud".

Les membres del comitè han finalitzat la lectura del manifest recordant les set santcugatenques encausades pels talls de les vies a l'estació de FGC de Sant Cugat durant les mobilitzacions feministes de 2018 a qui demanen tres anys de presó a cada una i 26.000 euros. També han dedicat la jornada d'enguany al poble palestí perquè "el feminisme és profundament internacionalista" i "ningú serà lliure si no ho és Palestina". En aquest sentit, han reclamat "aturar el genocidi" i "lluitar per la dignitat i la llibertat" de Palestina.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem