Sant Cugat comença a superar la tercera onada del coronavirus

El risc de rebrot ha caigut per sota dels 200 punts

Sant Cugat comença a superar la tercera onada del coronavirus. La xifra de contagis ha assolit el nivell més baix des de novembre i el risc de rebrot ha caigut fins als números de principis de desembre. Una millora que s'està produint en el conjunt de Catalunya. Tot i això, encara hi ha 19 santcugatencs hospitalitzats a causa de la covid-19.

Entre el 6 i el 12 de febrer es van registrar 85 nous casos a Sant Cugat. Des del 2 de gener els positius han estat superior als 150 per setmana i no baixaven dels 85 des del 21 de novembre. La setmana del 9 de gener es va tocar sostre amb 250 contagis i, des de llavors, ha anat caient. Durant aquesta tercera onada no s'ha superat el nivell de contagis de la segona, quan a l'octubre es van superar els 320 casos setmanals.

Una dada positiva és que entre el 6 i el 12 de febrer no s'ha registrat cap mort per coronavirus, mentre que en les tres setmanes anteriors es van registrar 3 defuncions de mitjana. Actualment hi ha 19 hospitalitzats santcugatencs, la xifra més baixa des de principis d'any.

Millora dels indicadors

La velocitat de reproducció del virus (Rt) segueix baixant a Sant Cugat. A 16 de febrer és de 0,69. Fa una setmana era de 0,86. Els experts expliquen que quan la Rt es situa per sota de l'1, la pandèmia està en retrocés. A Catalunya és de 0,82.

El risc de rebrot també ha caigut en picat a Sant Cugat i se situa en els 183 punts. Fa una setmana era de 362 i l'11 de gener va superar els 770 punts. És el risc de rebrot més baix des de mitjans de desembre. A Catalunya es troba en els 275.

Una altra dada positiva és l'índex de positivitat, que indica el percentatge de positius del total de proves realitzades. A Sant Cugat és del 2,32% i el 8 de gener era del 3,95%. Quan se situa per sota del 5%, la pandèmia està controlada, segons els experts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem