Treballadors de Correos convoquen vaga per l'obligació de treballar el festiu de la Mercè

Des d'UGT i CCOO assenyalen que no s'està respectant el Conveni Col·lectiu de Correos, el qual estableix que en dies festius les necessitats han de cobrir-se únicament amb voluntaris

El Centre de Tractament Automatitzat de Correos de Sant Cugat farà vaga durant el dilluns 25 de setembre, després que l'empresa hagi obligat a un 75% dels seus empleats a treballar durant el festiu (s'adhereixen al calendari laboral de Barcelona i, per tant, tenen festa per La Mercè). Des de Comissions Obreres (CCOO) i des de la Unió General de Treballadors (UGT) han convocat aquesta vaga amb l'objectiu "de mostrar suport als treballadors afectats" tal com han explicat en un comunicat.

Així doncs, tal com ha assenyalat Rubén Valdés, secretari general del sector postal d'UGT dels serveis públics de Catalunya, el Conveni Col·lectiu de Correos estableix que les necessitats de personal en dies festius han de cobrir-se únicament amb voluntaris: "Des de l'obertura, sempre s'han cobert els serveis mínims amb voluntaris, amb un 15% dels treballadors". A més, des de CCOO i UGT han assenyalat que aquesta "mesura unilateral, sense prèvia negociació amb les organitzacions sindicals i sense cap justificació, vulnera greument els drets fonamentals com a treballadors".

En els Centres de Tractament Automatitzat de Correos es realitza la classificació de cada paquet i carta, els quals després s'ha de repartir. Aquests centres mobilitzen paquets d'àmbit nacional i internacional, i totes les entregues que passen directament a les oficines. A més, es gestiona el correu que es diposita en les bústies grogues de Correos del carrer. "Si hi ha agressions, toca respondre i protegir el servei públic de qualitat, els drets laborals i una salut laboral adequada" han afegit en el comunicat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem