Emotiu homenatge a Arcadi Oliveres, que rebrà la medalla d'Or de la Generalitat

Diferents autoritats, representants d'entitats o persones de la societat civil han volgut dir l'últim adéu a Oliveres, en un acte d'homenatge en record a la seva persona

Sant Cugat ha volgut retre un darrer homenatge a Arcadi Oliveres, l'activista i economista que va morir el darrer 6 d'abril, i és per això que el Claustre del Monestir ha acollit a centenars de persones que han volgut ser presents en l'acte de record a Oliveres, el divendres 4 de juny. Organitzat per la Universitat Internacional per la Pau, l'acte ha servit per acomiadar-se del santcugatenc Oliveres, qui va morir a causa d'un càncer a l'edat de 75 anys, i en el qual Pere Aragonès, president de la Generalitat, ha anunciat que s'atorgarà la medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum a Oliveres.

Més info: Arcadi Oliveres, l'economista que no creia en el capitalisme i lluitava per un món en pau

Així doncs, Neus Sotomayor, directora de la Unipau, ha explicat que des de l'entitat se senten privilegiats "de poder haver estat al costat d'ell, i és que vam aprendre de la seva confiança i la seva esperança. Oliveres era optimista en el valor de l'educació i va combatre per construir un món més just i amable".

Record a Arcadi Oliveres. Foto: Bernat Millet.

Durant l'acte, diferents representants d'entitats locals han fet una lectura de fragments del llibre Paraules d'Oliveres. Així doncs, Eduard Unzueta (Intermón), Jordi Calvo (Centre Delàs), Simona Cerri (Xarxa d'Economia Solidària), Neus Bosch (Xarxa Solidària), Monsté Cusó (l'Ateneu), Dolors Vilarasau (Amics de Pedra i Sang), Eva Miró i Olivia Rueda (Escoles de Sant Cugat) i Joan Cortadellas (Llar d'Avis de la Parròquia) han estat els encarregats de fer les lectures. Amb això, els temes tractats en aquestes lectures han estat el comerç just, l'antimilitarisme, l'economia social o la justícia social, temes en els quals incidia Oliveres.

La família de l'activista santcugatenc també ha estat present en l'acte de comiat d'Oliveres i el seu fill, Albert Oliveres, ha interpretat 2 peces a piano. A més, aquestes actuacions no han estat l'única part musical, i és que en l'acte també hi ha hagut un duet a càrrec de Ricard Renat (viola) i Alzy Kim (violí), mentre que el Cor Aglepta ha inundat el Claustre amb les seves veus.

 

Una radiografia a Oliveres, "l'economista humanista"
 

Amb això, Bernat Oliveres, fill d'Arcadi, ha volgut agrair l'organització de l'acte i ha destacat el "llegat" que deixa el seu pare. "Tothom era igual per a ell, tothom era per ell digna d'atenció i respecte. Voldríem destacar aquest esperit crític que ens ha transmès, que sempre podem trobar terreny comú des de paciència", ha afegit Oliveres.

PHOTO 2021 06 04 21 03 09

Diferents autoritats, representants d'entitats o persones de la societat civil han estat presents en l'acte en record a Oliveres. FOTO: Bernat Millet

També ha intervingut l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla: "Catalunya té molts referents d'activisme social i polític, però pocs d'ells tant estimat com Oliveres. La seva convicció no deixava ningú indiferent". A més, l'alcaldessa ha definit Oliveres com a "un economista humanista" i ha destacat la seva humilitat.

 

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha assegurat que Oliveres rebrà la medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum: "L'Arcadi era l'optimisme de la voluntat, en les seves xerrades, amb raó, ens ensenyava i explicava les injustícies".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem