Sant Cugat, en alerta per risc d'incendi forestal

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa, que determina el grau de risc d'incendi

Les altes temperatures d'aquests dies i la falta de precipitacions està fent augmentar el risc d'incendi a Sant Cugat. És per això que Protecció Civil de la Generalitat té activat el nivell 2 del Pla Alfa (d'un total de 3) a la comarca del Vallès Occidental per risc d'incendi forestal aquest 15 i 16 de juny.

 

 

El Pla Alfa és el procediment operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi.

 

El nivell 2 del Pla Alfa implica una vigilància exclusiva d'incendis forestals per part dels agents rurals. Això significa un control de columnes de fum en terreny forestals i zones pròximes, el control de llocs d'especial risc, el control de circulació de vehicles per determinades zones forestals, el control d'abocadors determinats i la posada en servei de punts de guaita estratègics. Així mateix es demana responsabilitat i precaució als ciutadans alhora de fer activitats en zones boscoses.

 

 

 

Imatge de mapa del pla alfa de tot Catalunya

 

 

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem