Sant Cugat, entre les deu ciutats catalanes amb més famílies nombroses

A la banda contrària se situen els 503 títols vigents de les famílies monoparentals

Sant Cugat se situa com la novena ciutat catalana amb més famílies nombroses. Segons el departament de Benestar i Família en el municipi existeixen un total de 2.435 títols vigents de famílies nombroses. Aquest grup es divideix en dos grups, el primer el de les famílies nombroses generals, és a dir, aquelles que tenen tres o quatre fills, i l'altre grup, formada pel col·lectiu de famílies amb cinc fills o més de cinc que rep el tractament de família nombrosa especial.

Les famílies nombroses que resideixen a Sant Cugat ho fan per ser "una ciutat amb prestacions, còmoda en accessos i serveis, amb activitats i un entorn familiar", segons Consuelo León, directora de l’Observatori de Polítiques Familiars de l’Institut d’Estudis Superiors de la Família de UIC Barcelona. León ha afegit també un altre variable en aquest sentit: "Hi ha un factor moda, molts matrimonis joves han vingut i han arrossegat a altres".


A la banda contraria, se situen els 503 títols vigents de les famílies monoparentals que hi ha dins de la ciutat, i que ocupa, la 19a posició en el rànquing de poblacions amb més títols de famílies monoparentals vigents. Les famílies monoparentals estan formades per un pare o una mare amb un, dos o més fills a càrrec que no reben cap ajuda o pensió.

Els beneficis de les famílies nombroses i monoparentals

Pertànyer a una família nombrosa o monoparental implica una sèrie de bonificacions i ajudes amb la voluntat de facilitar el dia a dia d'aquests nuclis familiars. En aquest sentit s'inclou una deducció fiscal per lloguer de l'habitatge habitual, bonificacions en matèria de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i s'atorguen més punts alhora de les matriculacions escolars, per citar alguns exemples. En l'àmbit cultural les entrades a teatres i museus tenen una reducció, mentre que existeixen també una reducció en taxes i preus públics i equipaments municipals.

A més també se sumen descomptes en tarifes de transport públic i beneficis als albergs de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya. A banda tant els dos col·lectius es poden beneficiar de descomptes en algunes de les botigues.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem