Sant Cugat esdevé City Hub per reciclar material informàtic per a projectes solidaris

Labdoo és una ONG que es dedica a recollir ordinadors que ja no s'utilitzen, a arreglar-los i a enviar-los al tercer món

Sant Cugat col·laborarà amb l'ONG Labdoo, que treballa amb ordinadors i diferents materials informàtics per fer-los arribar al tercer món. En essència, Labdoo s'encarrega de recollir i arreglar ordinadors portàtils i tauletes que ja no s'utilitzen, per traslladar-los, després, a països on se'ls torna a donar utilitat: "Volem donar força i impuls ciutadà a aquesta ONG d'àmbit mundial, que treballa de forma col·laborativa", ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina.

Així, l'Ambiteca es convertirà, a partir del 19 de desembre, en un drop point (punt de recollida) d'aquest material informàtic, que es reciclarà per destinar-lo a projectes solidaris. Cal destacar, que a banda d'habilitar l'Ambiteca, el consistori anima a adherir-se al projecte als centres educatius del municipi: "pretenem una participació molt més àmplia en l'àmbit municipal", ha dit Gorina. De fet, ja hi ha algun centre o empresa de Sant Cugat que ha col·laborat amb Labdoo.

Presentació del projecte Labdoo-City. FOTO: Ferran Mitjà

Presentació del projecte Labdoo-City. FOTO: Ferran Mitjà

Per la seva banda, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha explicat el funcionament de l'Ambiteca, assenyalant que "és clau per impulsar l'economia circular". Una Ambiteca que, segons Gallardo, ha ajudat a "conscienciar sobre la importància d'aquesta economia circular".

Gemma Aristoy, regidora de Cooperació, ha explicat que "la iniciativa dona resposta a un compromís que havia pres l'Ajuntament, i de la mà de Labdoo podem donar resposta a la nostra ciutat". A més, ha destacat que "possibilitem una igualtat d'oportunitats en països que no tenen tant a l'abast aquests estris educatius".

El projecte

A través dels drop points, Labdoo s'encarrega de recollir portàtils en desús, instal·lar aplicacions educatives lliures d'alta qualitat i, posteriorment, distribuir-los a les escoles més necessitades del món. Jordi Ros, fundador de Labdoo, ha afirmat que "Labdoo és una xarxa social, dissenyada per solucionar un problema social", que ha afegit que "el projecte va créixer de manera natural, i es va anar estenent". En aquest sentit, ha recordat que "qualsevol persona que tingui un ordinador o que faci un viatge hi pot contribuir".

Cal destacar que el transport dels equips informàtics es fa a través de viatgers particulars que aprofiten desplaçaments per feina o oci per fer-los arribar al seu destí: "Hem construït un sistema que no requereix finançament per funcionar", ha dit Ros, que ha afegit: "Som immunes al sistema capitalista".

Des de la seva fundació, Labdoo ha fet arribar més de 14.000 portàtils a més de 1.500 escoles de 132 països dels 5 continents, beneficiant a més de 500.000 estudiants de tot el món.

 
Comentaris

Destaquem