Sant Cugat fa un crit a l'esperança a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19

L'acte l'han seguit més de 200 persones al Claustre del Monestir amb totes les mesures de seguretat

Sant Cugat ha celebrat un emotiu homenatge a les víctimes de la COVID-19 al Claustre del Monestir dins d'una cerimònia que ha sigut un cant a l'esperança amb els testimonis dels pitjors moments de la pandèmia a la nostra ciutat. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha fet valdre la tasca de les persones que més s'han implicat per superar els efectes del coronavirus i s'ha mostrat amb confiança i esperança veient la solidaritat i generositat de la gent.

L'acte d'homenatge a les víctimes de la COVID-19 ha començat amb un emotiu repic de campanes amb tots els convidats dempeus al bell mig del Claustre del Monestir.

Vista des de dalt del claustre de l'homenatge a les víctimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: Marc Quévy

Vista des de dalt del claustre de l'homenatge a les víctimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: Marc Quévy

Repic de campanes a l'homenatge a les victimes de la COVID-19: FOTO:JLS

Repic de campanes a l'homenatge a les victimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: JLS

Després la periodista Mònica Huguet ha presentat la cerimònia i ha donat pas a Jordi Lara i Gisela Figueras que han recitat poemes de Joan Salvat-Papasseit i Apeles Mestres. Aquests han apel·lat a la vida i a gaudir de les petites coses.

La lectura de poemes s'ha anat combinat amb actuacions musicals de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i el grup de música Decibeles i vídeos amb testimonis de la pandèmia com els sanitaris i treballadors del 010 i Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat.

Actuació del grup Decibeles a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: TOT

Actuació del grup Decibeles a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: TOT

Gisela Figueras a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19. FOTO: JLS

Gisela Figueras, durant l'homenatge a les víctimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: JLS

Un dels moments més emotius de l'acte ha sigut quan Francesc Ventura, un supervivent de la COVID-19 veí de Sant Cugat, ha aparegut a l'escenari per explicar la seva experiència. Ha dit que aquesta li ha servit per aprendre que la "corresponsabilitat de la ciutadania" és més necessària que mai per superar aquesta pandèmia. Minuts abans, en un vídeo enregistrat  Ventura ha explicat que el fet de patir la COVID-19 el va fer "sentir molt vulnerable" i que des d'aleshores ha experimentat "compassió i emoció" per les persones que no l'han superat.

Francesc Ventura, a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19. FOTO: JLS

Francesc Ventura, durant l'homenatge a les victimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: JLS

Més info: Francesc Ventura s'imposa a la COVID-19, després de 44 dies hospitalitzat

Els altres testimonis destacats de la nit han sigut la dona i els fills de Joan Fibla, cap de mercats i fires de l'Ajuntament i víctima mortal de la COVID-19.

Més info: Mor amb coronavirus Joan Fibla, cap de mercats i fires de l'Ajuntament

Després, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha pronunciat un emotiu discurs on s'ha referit als mesos de confinament com els "quatre mesos que mai no hauria imaginat que viuria i que ens han canviat la vida a totes i a tots".

Ha argumentat que aquest acte era necessari fer-lo "per a què les ferides cicatritzin de mica en mica i, alhora, per expressar confiança i en definitiva esperança en la solidaritat i generositat de la gent."

Agents de policia a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19. FOTO: JLS

Policies, a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: JLS

Ha destacat també la tasca dels Voluntaris de Protecció Civil i l’ADFel personal sanitari del CAP i de l’Hospital General de Catalunya i les treballadores socials, la Policia Local, els agents de civisme, la Brigada, el 010 i Creu Roja, entre altres, durant els pitjors moments de la pandèmia a Sant Cugat.

La cerimònia ha acabat amb la interpretació del "Nessun dorma" de Turandot, tot un cant a l'esperança tan necessària en aquests temps que estem vivint a casa nostra.

La interpretació del Nessun dorma de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. FOTO: JLS

L'Orquestra Simfònica de Sant Cugat interpretant el Nessun dorma a l'homenatge a les víctimes de la COVID-19 de Sant Cugat. FOTO: JLS

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem