Sant Cugat farà cribratges als joves entre 17 i 20 anys

A més, s'incrementarà la presència de Policia Local i Protecció Civil per informar la ciutadania i evitar aglomeracions a la via pública i botellots per part de joves

L'Ajuntament de Sant Cugat ha anunciat que farà cribratges massius als joves nascuts entre el 2001 i el 2003, el dimarts 13 i el dimecres 14 de juliol en el pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler, davant de l'alt nivell de contagis entre la població més jove de la ciutat. L'objectiu principal d'aquesta acció és millorar les dades de Covid-19 de Sant Cugat, que actualment té una incidència de 2.758 de risc de rebrot i una velocitat de propagació (Rt) de 2'82.

Així doncs, el Departament de Salut atén la petició de l'alcaldessa, Mireia Ingla, que va posar els equipaments municipals a disposició per fer cribratges o vacunacions a causa la seva preocupació pels alts índexs de contagis, especialment entre la població més jove de la ciutat: "Ens trobem a Sant Cugat davant una situació delicada, amb un increment del risc de rebrot i dels casos de Covid-19. És per això, que vam demanar al conseller unes mesures excepcionals, perquè el municipi es troba en una situació excepcional, i allò que serveix en general per tot el país per nosaltres no està sent suficient".

Amb això, Ingla ha assenyalat que l'empitjorament de les dades és provocat per "una variant molt contagiosa que afecta els joves, que aquí a Sant Cugat són una tercera part de la població. A més, hem d'afegir la mobilitat que hi ha hagut en els darrers dies a causa dels viatges de fi de curs, les festes de graduació o l'obertura de l'oci nocturn".

A més, per evitar aquesta propagació, l'Ajuntament ha decidit suspendre algunes activitats destinades a un públic jove, tal com ha indicat l'alcaldessa: "Per part nostra, tots els instruments que depenen de nosaltres estaven sobre taula i avui ens han confirmat aquests cribratges per als joves nascuts entre el 2001 i el 2003, una població que afecta unes 3.000 persones. Tot i això, sabem que no serà suficient, per això hem suspès tots aquells actes destinats a la gent jove".

Més info: Se suspenen dos concerts i una activitat de tallers de la Festa Major de Mira-Sol

Amb tot, l'Ajuntament segueix fent un crit a la responsabilitat ciutadana, especialment als i les joves. A més, incrementarà la presència de Policia Local i Protecció Civil per informar la ciutadania i evitar aglomeracions a la via pública i botellots per part de joves. "Farem un seguiment en l'espai públic, sobretot a la nit, per evitar aglomeracions, justament amb el tancament de l'oci nocturn. Sabem que el col·lectiu jove ha patit molt, però és imprescindible complir els confinaments i vacunar-se per combatre aquesta onada" ha sentenciat Ingla.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem