Sant Cugat i 48 ajuntaments més exigeixen a Endesa que condoni el deute energètic

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha participat en la trobada d'una 50a d'alcaldes i alcaldesses de Terrassa per parlar de la polèmica amb Endesa

Sant Cugat ha estat representat per la seva alcaldessa, Mireia Ingla, en una trobada amb 48 ajuntaments més a Terrassa, en la qual s'ha fet front comú per acordar una actuació davant de la polèmica que aquests dies ha esclat amb Endesa. Els consistoris han acordat exigir a la companyia elèctrica que condoni el deute energètic a les famílies vulnerables.

Més info: Els consells definitius per millorar l'estalvi i l'eficiència energètica a casa

 

Així, la cinquantena d'ajuntaments, han signat una declaració que exigeix a Endesa que condoni els 21 M d'euros corresponents al deute que les famílies en situació de pobresa energètica han contret amb la companyia en els darrers anys. El text també reclama a la subministradora que retiri la carta que el 31 de juliol va enviar a prop de 400 ajuntaments i insta el Govern a liderar un front comú per per obligar les empreses energètiques a complir amb la llei.

Els 49 municipis que han participat en la reunió que s'ha celebrat aquest dijous al Centre Cívic Francesc Macià de Terrassa consideren que el deute que les famílies en situació de pobresa energètica tenen contret amb Endesa s'ha de condonar i afirmen que cap administració ha d'assumir aquesta despesa.

 

La reunió també ha comptat amb la presència de representants de l'Aliança Contra la Pobresa Energètica. Maria Campuzano, presidenta de l'ens, ha assegurat que aquest deute "és responsabilitat d'Endesa perquè és una companyia que està fent negoci amb la gestió d'un dret fonamental com és l'energia i pel qual està obtenint beneficis milionaris".

 

 
Comentaris

Destaquem