Sant Cugat mostra el seu suport amb el poble sahrauí

El municipi, recentment incorporat a la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, ha mostrat la seva solidaritat amb la República Àrab Sahrauí Democràtica

Sant Cugat se situa al costat del poble sahrauí i, en el 45è aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica, el municipi ha volgut mostrar el seu suport i reconeixement a la lluita del poble sahrauí en la consecució del seu dret a l'autodeterminació per desenvolupar-se a la seva terra en pau i llibertat, el dissabte 27 de febrer.

És per això, que l'Ajuntament de Sant Cugat ha fet onejar la bandera de la República Àrab Sahrauí Democràtica i ha volgut mostrar el seu suport, tal com ha assenyalat l'alcaldessa Mireia Ingla: "A Sant Cugat ens hem de sentir orgullosos d'aquest compromís, que hem reforçat amb el pas dels anys, amb l'objectiu de visibilitzar aquestes injustícies de repressió i desigualtat i solidaritzar-nos amb aquelles causes del nostre voltant que ho passen molt més malament que nosaltres".

D'altra banda, Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania i presidenta de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí, ha volgut posar èmfasi en la lluita del municipi amb el poble sahrauí: "Com cada any, a Sant Cugat afirmem el nostre suport i compromís amb la reivindicació del poble sahrauí. Volem donar veu a aquesta situació de deixadesa i silenci que ja fa tants anys que dura i que pateixen. Volem que altres institucions implicades responguin a les seves responsabilitats i trobin la manera de resoldre aquest conflicte democràticament i pacíficament. Seguirem defensant els drets i les llibertats i persistirem per aconseguir aquest referèndum pel poble sahrauí".

A més, la commemoració dels 45 anys de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica ha comptat amb la presència del fotògraf santcugatenc, Bernat Millet, el qual va estar convivint uns mesos en un poble sahrauí en el 2009 i ha exposat una mostra de les imatges que va captar: "És molt important que fem accions com aquestes perquè no Sàhara Occidental no caigui en l'oblit, ja que viuen en una terra inhòspita i no tenen tots recursos que haurien de tenir. És per això, que aquestes fotografies intenten reflexionar sobre les problemàtiques de la guerra".

 
El santcugatenc Bernat Millet en una mostra de les seves fotografies al poble sahrauí. FOTO: Nielo Ballart

El santcugatenc Bernat Millet en una mostra de les seves fotografies al poble sahrauí. FOTO: Nielo BallartFinalment, Millet ha explicat les diferents fotografies que estaven exposades i ha explicat amb detall l'objectiu de cadascuna d'aquestes imatges. "Ells saben que políticament no aconseguiran tornar a la seva terra i diuen que a través de l'art és l'única manera que tindran veu a Europa. Així que fotografies donen veu a la seva memòria" ha sentenciat el fotògraf santcugatenc.

Més info: Bernat Millet: "El relat fotogràfic mostra els fonaments d'aquella cultura sahrauí"

 
Comentaris

Destaquem