Sant Cugat presenta una guia per fer front als maltractaments a les persones grans

Es tracta d'un document que ofereix eines per gestionar i afrontar de manera coordinada les situacions de violència a la gent gran

Sant Cugat ja disposa d'una Guia per fer front als maltractaments a les persones grans. L'ha presentat aquest dimecres, 15 de març, el tinent d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, en una roda de premsa a l'Ajuntament, en què ha volgut destacar que "aquest tipus de violència està molt invisibilitzada i és especialment difícil de detectar".

És per això que l'objectiu del document és generar unes directrius perquè qualsevol professional del municipi que es trobi amb una situació d'aquestes característiques tingui les eines per gestionar-ho. "Això no vol dir que el problema no s'hagués atès abans", ha aclarit Simarro, però el que hi havia fins ara eren protocols propis dins dels diferents centres de la ciutat, que amb aquesta guia s'han volgut unificar per tal de treballar de forma coordinada.

Les diferents parts de la guia

La guia consta d'una primera part on es defineix què s'entén per maltractaments i a quines senyals cal estar atent per identificar-los, una segona que exposa factors de risc i de protecció a tenir en compte i una tercera que dona eines per la prevenció, detecció, avaluació i intervenció dels casos. Finalment, incorpora aspectes jurídics relacionats amb la problemàtica i inclou un apartat sobre els maltractaments a les institucions.

L'Ajuntament ha elaborat la guia amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'entitat EIMA (Associació per la investigació del maltractament a persones grans) i ha comptat amb l'ajuda de professionals dels diferents centres que ofereixen serveis a gent gran i que, per tant, són susceptibles de trobar-se amb casos de maltractaments: CAP (Centres d’atenció primària de salut), Hospital Mutua de Terrassa, Centres sociosanitaris (Sant Llàtzer i Vallparadís), Residències/ Habitatge tutelat, Creu Roja, Amics de la Gent gran, SUARA (Empresa prestadora del servei d’atenció domiciliària municipal), Televida (Empresa prestadora del servei de teleassistència) i Mossos d’Esquadra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem