Sant Cugat presenta una guia per 'garantir els drets socials de tots els ciutadans'

La guia ofereix informació de tots els serveis i recursos de Sant Cugat i s'enviarà a totes les llars del municipi

Sant Cugat compta amb una nova Guia de Drets Socials que agrupa tota la informació sobre els serveis i recursos dels quals disposa el municipi, després que hagi estat presentada el dimarts 14 de març en la Sala de Plens de l'Ajuntament. L'objectiu de la guia és oferir una informació clara i completa per tal que tots els ciutadans puguin conèixer els diferents ajuts existents de Sant Cugat.

La informació de la guia ha estat agrupada en 10 àmbits per tal de facilitar l'accés a la informació: població general, infància i adolescència, joventut, persones amb diversitat funcional, habitatge, dones, igualtat de gènere, persones migrades, persones grans i persones amb dependència. A més, cada servei inclou una descripció del recurs, les persones destinatàries, com iniciar el tràmit i altra informació com el preu, el període en el qual es pot iniciar el tràmit o la titularitat del servei.

La nova Guia de Drets Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

La nova Guia de Drets Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament


Durant la presentació, el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro (CUP), ha explicat que aquesta guia pretén combatre contra les desigualtats estructurals de Sant Cugat: "El municipi té una realitat socioeconòmica complexa per a moltes persones, ja que hi ha moltes realitats diferents, les quals a vegades passen massa desapercebudes i són menystingudes". Simarro, a més, ha explicat que la guia pretén dotar d'"un accés als serveis universal per a totes les persones, i és per això que hi ha serveis en diferents indrets del municipi, apostant per la comunitat i la xarxa veïnal".La Guia de Drets Socials s'enviarà pròximament a totes les llars i també es podrà consultar en línia. Amb tot, la intenció de l'Ajuntament és "potenciar les polítiques socials per maximitzar els recursos que s'ofereixen", tal com ha sentenciat Marco Simarro.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem