Sant Cugat ret homenatge als gairebé 500 voluntaris de la ciutat

La ciutat ha commemorat el Dia internacional del Voluntariat amb una conferència sobre la importància d'aquesta tasca altruista

Sant Cugat del Vallès ha commemorat el Dia Internacional del Voluntariat aquest dimecres, 4 de desembre, amb un acte al Cafè Auditori que ha servit per retre homenatge als gairebé 500 voluntaris que hi ha a la ciutat.

497 persones, ha concretat la tinent d'alcaldia Gemma Aristoy, qui ha apuntat que "aquest és un acte de reconeixement a la dedicació, el compromís i la perseverança de les persones voluntàries", per agrair "el que feu sense esperar res a canvi, més que la satisfacció de fer activitats i projectes que no serien capaços sense la vostra implicació".

Anna Fitó i Joan Cortadella fent lectura del manifest del Dia del Voluntariat. FOTO: C.Caballé

Anna Fitó i Joan Cortadella fent lectura del manifest del Dia del Voluntariat. FOTO: C.Caballé

Tot seguit, Anna Fitó, presidenta d'AFA; i Joan Cortadellas, president de la Llar d'Avis de la Parròquia, han fet lectura d'un manifest en representació dels voluntaris i voluntàries de la ciutat.

Un manifest en el qual han destacat que "vivim en una societat que necessitem que ens ajudem mútuament", reivindicant la tasca feta per les persones voluntàries que "lliurement donem part del nostre temps a millorar el món en què vivim".

Així, han subratllat que ser voluntari és "solidaritat, compromís, generositat, fidelitat i entrega als altres", i suposa "sortir de la nostra zona de confort i descobrir noves experiències que van enriquint la nostra vida".

"Volem ser agents de canvi sense esperar res, tot i que sabem que al final rebem molt", han afirmat, remarcant que, "el que ens uneix, és que tenim vocació de servei". "Les persones, en llocs petits, i fent coses petites, tenim la capacitat de canviar el món", han reivindicat.

L'acte ha seguit amb la conferència "El Voluntariat: el batec de les ales. La participació com a forma de vida", a càrrec de Roger Llopart, doctor en Educació, pedagog i formador.

Una conferència que ha iniciat explicant la teoria de l'efecte papallona, "que diu que el batec de les ales pot generar un terratrèmol a l'altra part del món", és a dir, que "petites accions poden generar grans efectes".

Gemma Aristoy durant la seva intervenció. FOTO: C.Caballé

Gemma Aristoy durant la seva intervenció. FOTO: C.Caballé

Així ha definit la feina dels voluntaris, per fer tot seguit una anàlisi de per què les persones fan de voluntàries, destacant aspectes com la voluntat de canviar coses, generar vincles, i autorealització. Igualment, ha exposat diferents exemples de com el voluntariat, i els petits gestos de les persones, canvien les coses.

Aristoy ha estat l'encarregada de cloure l'acte, l'acte ha finalitzat amb una copa de cava per als assistents per celebrar la jornada.
 

 
Comentaris

Destaquem