Sant Cugat s'acomiada de Miquel Garrell, fill predilecte de la ciutat

La cerimònia de comiat s'ha celebrat aquest dimecres, 14 de juny, al Monestir

Sant Cugat s'ha acomiadat aquest dimecres, 14 de juny, de Miquel Garrell, fill predilecte de la ciutat, qui va morir el 12 de juny a l'edat de 93 anys. Ho ha fet amb una cerimònia al Monestir de Sant Cugat, on s'ha celebrat una missa oficiada pel Pare Victori. Durant aquesta, la filla i dos néts de Garrell, així com representants de La Lira i de la Penya Regalèssia, han adreçat unes paraules als assistents. A més, durant la cerimònia, la Coral La Lira ha cantat en diferents ocasions.

El comiat ha finalitzat a la llotgeta del Monestir, amb la Coral La Lira dedicant-li una cançó.

Miquel Garrell

D'esquerra a dreta, els fundadors de la Penya Regalèssia, Pahissa, Baila i Garrell,a la plaça de Barcelona. FOTO: Artur Ribera

Membre fundador de la Penya Regalèssia, Garrell va ser distingit com a fill predilecte de la ciutat, al costat dels 47 membres de la Penya, al desembre del 2014.

Una entitat amb més de 75 anys d'història que ha estat indispensable per mantenir vives les tradicions i el patrimoni de la ciutat, amb la qual va ser pregoner de la Festa Major del 2014.

La Penya Regalèssia va ser clau per recuperar tradicions com els Bastoners o el Paga-li, Joan!, després de la Guerra Civil. També van ser responsables de la restauració d'espais emblemàtics com l'ermita de Sant Medir o de Sant Domènech.

Miquel Garrell també era membre de la Societat Coral la Lira, amb la qual va ser distingit amb la Medalla d'Or de la ciutat. Garrell era el President d'Honor de l'entitat, de la qual va ser cantaire durant més de 70 anys. A més, s'encarregava del manteniment del rellotge del Monestir de Sant Cugat.

Medalla d’or de la Lira, l'any 2016  FOTO: Tino RubioGarrell recollint el títol de fill predilecte de la ciutat  FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem