Sant Cugat se suma al condol per la mort del transsexual Alan

El jove transsexual de 17 anys, i veí de Rubí, hauria patit assetjament escolar a diferents centres, entre ells, el darrer ubicat a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat aquest dilluns, 28 de desembre, el seu condol per la mort d'Alan, el jove transsexual rubinenc de 17 anys que se suïcidava la vigília de Nadal i que hauria patit assetjament escolar. L'Ajuntament ha expressat en un comunicat el seu “rebuig a la transfòbia i qualsevol tipus de discriminació en l’àmbit escolar”.

En el mateix comunicat, l’equip de govern lamenta “profundament la pèrdua d’una vida tan jove, i considerem que posa de manifest que com a societat ens queda encara molt camí per recórrer”. Igualment, expliquen que s'han posat en contacte amb els serveis territorials d’Ensenyament per oferir “la màxima col·laboració”, recordant que “Sant Cugat és una ciutat especialment sensible en aquesta matèria que treballa des de fa anys la igualtat de sexes i qüestions de gènere a les aules”.

Alan tenia 17 anys, era veí de Rubí, i havia aconseguit fa un mes modificar el seu DNI. Segons apunta El Periódico, "el menor havia patit assetjament en diversos centres, també en l’últim al qual va arribar, a Sant Cugat".

Centenars de persones es van concentrar aquest diumenge, 27 de desembre, a la tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per recordar Alan i erigir un clam per eradicar la transfòbia. L'associació de famílies de menors transsexuals, Chrysallis, que també havia convocat diverses concentracions arreu de l'estat espanyol, va condemnar la mort de l'Alan com un "assassinat social" en un manifest.


Igualment, desenes de persones s'han concentrat aquest dilluns, 28 de desembre, davant l'Ajuntament de Rubí en record del jove i s'ha convocat per dimarts, 29 de desembre, una manifestació pels carrers de la ciutat veïna que partirà a les 19 hores del mateix ajuntament.

 
Comentaris

Destaquem