Sant Cugat tanca quatre dies d'una Festa Major "molt participada i cívica"

No hi ha hagut incidències remarcables durant la celebració, que destaca per "l'alt civisme", segons l'alcaldessa de la ciutat

Sant Cugat del Vallès ha tancat aquest diumenge, 1 de juliol, la seva Festa Major. Una Festa Major que arrencava el dijous, 28 de juny, i de la qual l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, n'ha destacat "el civisme i les ganes de rauxa" dels veïns i veïnes que, per Fortuny, confirma que "aquest és el model de festa que volem".

Una festa, ha descrit, "amb empremta santcugatenca", on "volem visualitzar de manera molt singular la cultura popular i tradicional del nostre poble, que és molta; una festa en la qual volem que si hi ha grups santcugatencs, siguin aquests els que toquin a les places, i que la gent es pugui moure de manera sostenible d'un lloc a l'altre", ha detallat.

Igualment, ha reivindicat "aquestes festes de caràcter local, que fan que sigui la gent que la creï, hi participi, i després la gaudeixi".

De la mateixa manera, Fortuny ha fet valdre la solidaritat dels santcugatencs i santcugatenques durant la festa. "Ha estat una festa solidària, començant per uns pregoners solidaris que han demostrat que aquesta ciutat és una ciutat per a tothom". En el mateix sentit, ha destacat els 4.500 euros recollits durant el concurs d'arrossos en benefici de Càritas, entre altres activitats amb el mateix caire solidari durant la Festa Major.

Igualment, ha apuntat que ha estat "una festa de record". "Vull recordar, com a alcaldessa, que aquesta és una Festa Major que no és com la de cada any; és una festa on dues persones santcugatenques no hi poden ser. On una persona com és el Raül Romeva, Gausac, no ha pogut participar de la seva festa. Era totalment lògic, i lícit, que poguéssim fer aquesta reivindicació", ha destacat.

Fortuny ha volgut agrair també de manera especial la tasca dels treballadors municipals, voluntaris i cossos de seguretat que han treballat per fer possible la festa i garantir-ne la seguretat.

Mireu les millors imatges de la Festa Major.

Buhos en concert. Foto: Bernat Millet.

Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Presidència, Entorn urbà, Mobilitat i Seguretat, ha destacat algunes de les xifres de la Festa Major. Entre elles, les 250 paelles del concurs d'arrossos amb més de 4.200 persones, els 250 assistents al Tast de Vins, les 200 estovalles i els 1.200 barrets venuts, els 350 participants del Correplaces, o els 1.200 paquets del Holi venuts.

Pel que fa a incidents, Paraira ha destacat que "hem tingut molt pocs incidents, majoritàriament relacionats amb la beguda", destacant que el primer dia de Festa Major van incauta 100 dosis de Marihuana. "Policia i Mossos han vetllat per la seguretat durant els actes, i també als domicilis".

De la mateixa manera, ha fet un agraïment als cossos de seguretat, voluntaris i treballadors municipals, així com als proveïdors, entitats i personal involucrat amb la celebració de la festa, per fer-la possible.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem