Sant Cugat tindrà 800 arbres nous i el servei de poda augmenta un 40%

Aquestes setmanes es realitzen els treballs de retirada de fulles del terra, els de poda de l'arbrat i, durant aquest temps, també es farà la 3a fase de renovació d'arbrat a la rambla del Celler

Durant les pròximes setmanes, l'equip de Parcs i Jardins de Sant Cugat se centrarà especialment en la recollida de fulles caigudes a terra, la poda de l'arbrat i en la col·locació de prop de 800 arbres nous a la ciutat, molts d'ells a la rambla del Celler, on s'acabarà el projecte de renovació de l'arbrat de la zona. En aquest sentit, el dijous 22 de novembre s'ha presentat la campanya, a la plaça de la Vila i amb la presència de l'alcaldessa del municipi, Carmela Fortuny. "La ciutat verda és un dels eixos fonamentals d'aquest Ajuntament i, tenir un arbrat endreçat és un dels objectius principals", ha afirmat Fortuny.

Totes aquestes tasques, sobretot les de plantació de nous arbres, s'han de fer durant l'hivern, ja que, segons els experts, és la millor època perquè aquests arbres tinguin un bon desenvolupament: Ara hem de preparar la ciutat perquè a la primavera i a l'estiu la ciutat estigui preparada", ha assenyalat Fortuny. D'altra banda, l'alcaldessa ha afirmat que Sant Cugat té, gairebé, un arbre per habitant: "L'objectiu és millorar la qualitat de l'aire. Hem fet un estudi per veure la relació de la qualitat de l'aire amb la quantitat d'arbres que tenim", ha explicat Carmela Fortuny.

Així doncs, la campanya es basarà en tres eixos fonamentals:

Campanya de poda

La campanya de poda per aquest curs contempla un increment del 40% d'arbres podats respecte a l'any passat (de 6.000 a 9.000), fruit d'un nou contacte de manteniment de l'arbrat viari, que s'allarga fins al 2022 que ha permès un increment del 50% del nombre d'efectius per fer la campanya de poda.

Campanya de nova plantació d'arbres

Sant Cugat tindrà prop de 800 arbres nous, que es plantaran durant els mesos de desembre del 2018 i febrer i març del 2019. Aquests nous arbres es planten per 4 motius:

  • El projecte guanyador dels pressupostos participatius: 'tenir més ombra als parcs'.
  • Fer espais de nova creació.
  • Potenciar els espais verds.
  • Reposició de l'arbrat a la via públic en escocells buits.

Campanya de recollida de fulles

Com cada any, durant aquesta època, l'Ajuntament engega també una campanya de recollida de fulles per evitar molèsties als ciutadans. En aquest sentit, aquest any la campanya està dotada amb 1 trituradora de fulles sobre camió, 1 escombradora de 10m3 de capacitat, 8 bufadores elèctriques i 7 contenidors de grans dimensions.

 
Comentaris

Destaquem