Sant Cugat es torna a omplir de pessebres per visitar

El pessebre vivent és una de les tradicions més arrelades a Sant Cugat, però aquest any per la pandèmia no es podrà representar. Per això enguany estarà present en forma d’exposició fotogràfica

Diu la tradició que Sant Francesc d’Assís va fer el primer pessebre. Això va ser al segle XIII, vuit segles abans de la nostra època. Una tradició secular que ha arribat als nostres dies amb plena vitalitat. A Sant Cugat ho demostren els diferents pessebres que s’hi poden veure.

L’Ateneu santcugatenc és una de les entitats que més ha difós la cultura del pessebre la ciutat. Durant molts anys ha organitzat un concurs de pessebres. Una tradició que l’any 2013 va recuperar i que avui dia gaudeix d’una bona salut. Enguany el concurs de pessebres s’adapta a la pandèmia i és fotogràfic.

El Pessebre de la plaça de Barcelona és un dels més tradicionals i ha passat a ser el pessebre de Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

A més, la seu de l’Ateneu acollirà una exposició de diorames, figures i pessebres fruit de la col·laboració amb l’Agrupació de Pessebristes de Sant Cugat i l’Associació de Pessebristes de Mataró.

Fins al 29 de desembre el jardí de la Residència de Sant Cugat acollirà el pessebre que han muntat els residents i l’equip del centre.

Aquest any el Pessebre Vivent dels joves de la Parròquia de Sant Pere d’Octavià arriba a la 45a edició amb una exposició de fotografies als jardins del Paga-li, Joan-Hort de l’Abat.

La Parròquia de Sant Pere d’Octavià també ha muntat el seu pessebre a l’església del Monestir i l’Ajuntament també ha instal·lat el tradicional naixement a la plaça de Barcelona. Enguany la COVID-19 tampoc impedirà la tradicional ruta dels pessebres. Una tradició nascuda de la iniciativa de molts santcugatencs per mantenir viu l’esperit nadalenc.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem