Sant Cugat va recaptar gairebé 900.000 euros en multes de trànsit el 2017

També va recaptar més de 70.000 euros en sancions per incivisme

L'Ajuntament de Sant Cugat va recaptar 867.000 euros en multes de trànsit durant el 2017, segons es desprèn la liquidació del pressupost municipal. Aquests diners provenen de sancions per infraccions de circulació dins del municipi i de les multes per no pagar la zona blava; mentre que la recaptació dels tiquets de zona blava i la grua i dipòstit municipal els recapta directament Promusa. Això són 2.400 euros en multes cada dia. A més, el Consistori va otenir ingressos per valor de 71.000 euros en concepte de sancions per incivisme durant l'any passat.

En els últims anys, la recaptació de multes de trànsit de l'Ajuntament de Sant Cugat ha baixat de manera important. Tot i això cal tenir en compte que Promusa ha assumit la gestió de la zona blava en els últims anys i, per tant, està recaptant part dels diners que abans obtenir el Consistori. Per l'any 2018, Promusa preveu recaptar més d'un milió d'euros per la zona blava i uns 150.000 per la gestió del dipòsit de la grua municipal.

Pel que fa a les multes de circulació més habituals a Sant Cugat, el TOT va demanar a l'Ajuntament una relació de la tipologia de sancions que més es posen entre els conductors santcugatencs. Tot i això, el Consistori no ha facilitat aquestes dades. Les multes són recaptades pels organismes tributaris de la Diputació de Barcelona i després s'envien els diners als ajuntaments.

Comparativament amb altres municipis de l'entorn, l'Ajuntament de Sant Cugat recapta menys diners en multes que Rubí, Terrassa o Sabadell. Si durant el 2017 el Consistori santcugatenc va recaptar 867.000 euros en multes de trànsit, això ens deixa una xifra de 9,7 euros en sancions per cada habitant. A Rubí, aquesta dada és de 22 euros per habitant; mentre que a Cerdanyola se situa en els set euros.

 
Comentaris

Destaquem