Sant Cugat vol consolidar els Agents de Civisme

L'Ajuntament té la intenció d'acabar amb la temporalitat del cos d'agents cívics i fer-lo més estable

L’Ajuntament de Sant Cugat vol consolidar el cos d’agents Cívics abans d’acabar aquest mandat. Per aconeguir-ho, es preten acabar amb la temporalitat dels contractes dels agents cívics -que actualment funciona mitjançant plans d’ocupació temporal- i que passin a ser personal estable dins de l’estructura municipal. “Els Agents de Civisme duen a terme una feina excel·lent en favor de la convivència i la cohesió ciutadana al municipi. I encara més en el context de pandèmia que estem vivint. Per això des de l’Ajuntament apostarem per consolidar definitivament aquest servei”, afirmava en roda de premsa l’alcaldessa, Mireia Ingla.

Actualment els contractes, que són per a 8-10 persones, tenen una durada aproximada d’un any. Enguany és la sisena vegada que l’Ajuntament impulsa aquest servei, que es va iniciar al 2016. Fins ara un total de 40 persones han treballat com a Agent de Civisme a la ciutat.

6 anys amb Agents de Civisme

Actualment els Agents de Civisme es contracten a través de Plans d’Ocupació –impulsats amb l’ajuda de l’AMB o la Diputació- adreçats a persones amb dificultats d’accés al mercat laboral. Els contractes, que són per a 8-10 persones, tenen una durada aproximada d’un any. Enguany és la sisena vegada que l’Ajuntament impulsa aquest servei, que es va iniciar al 2016. Fins ara un total de 40 persones han treballat com a Agent de Civisme a la ciutat.

La proximitat, clau en la feina feta pels Agents de Civisme

L’Agent de Civisme realitza tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques amb la finalitat de fomentar accions de bona convivència i respecte entre la ciudadania, així com el bon ús dels bens públics i privats de la ciutat. Presta suport a la resta dels serveis de l’Ajuntament i facilita el correcte desenvolupament d’activitats a la via publica i/o als espais i equipaments públics.

Aquest darrer any els Agents de Civisme han contribuït positivament a la lluita contra la COVID, informant la població sobre aspectes com el correcte ús de mascaretes, les mesures de distància social, fent repartiment d’EPI a comerços i escoles bressol o repartiment de mascaretes al transport públic (bus i FGC).

Però també han desenvolupat tasques informatives sobre la nova normativa sobre patinets i vehicles d’us personal (VMP); el suport al Mercat setmanal de carrer; tasques de protecció escolar (entrades i sortides escolars...); o el patrullatge ordinari (recollir desperfectes a la via pública, incidències...).

D’altra banda, enguany també han fet tasques extraordinàries com el suport al dispositiu de les eleccions al Parlament de Catalunya; tasques relatives a la implantació de l’Anella Verda; suport informatiu a la Fira de Reis de la rambla del Celler; enganxades de cartells campanyes específiques; o suport a l’ordre públic. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem