Sant Cugat vol crear una Taula d'Emergències Habitacionals per fer front als casos extrems

Aquest ha estat el compromís de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, amb el Sindicat de Llogateres després d'una reunió entre ambdues parts

El Sindicat de Llogateres s'ha reunit amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, aquest dimecres, 24 d'octubre, amb l'objectiu d'entregar-li un seguit de peticions i mirar de trobar solucions a la problemàtica del preu de l'habitatge al municipi, que és dels més cars de tot l'Estat espanyol, la qual cosa provoca que hi hagi persones que hagin de marxar de la ciutat per buscar alternatives a les que puguin fer font. En aquest sentit, durant la reunió el Sindicat de Llogateres ha reclamat mesures amb, segons el col·lectiu, un triple objectiu: que l'Ajuntament destini més recursos per a emergències socials, fer polítiques d'habitatge "de veritat" i posar fre a l'especulació.

En aquest sentit, d'aquesta reunió ha sortit el compromís de l'Ajuntament de crear, "immediatament", segons l'alcaldessa de Sant Cugat, una Taula d'Emergències Habitacionals, que ha de servir per fer front a casos de desnonaments, així com per realitzar tasques preventives que els evitin: "Ha estat una reunió llarga, intensa i amb moltes propostes. Una de les demandes del sindicat era la creació d'aquesta taula, que a nosaltres també ens semblava necessària. Aquesta taula ha de ser una eina que ens ajudi a fer front al problema dels desnonaments", ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, al TOT Sant Cugat.

Protocol de desnonaments

En aquest sentit, però, l'alcaldessa ha reconegut que el Sindicat de Llogateres ha demanat "concreció en quina partida pressupostaria es destinarà a aquesta taula per seguir endavant amb el projecte". D'altra banda, l'alcaldessa ha assegurat que es revisaran els protocols dels desnonaments.

En aquest sentit, Mariona Sòria, representant del Sindicat de Llogateres, ha apuntat que "valorarem l'oferiment", però consideren que "aquest oferiment no pot ser un altre brindis al sol", sinó que "volem, sobretot, que s'estableixi el funcionament d'aquesta taula com serà, i després que es doti de recursos; que no ens faci participar d'una cosa sense recursos". En aquest sentit, ha remarcat que "el que hem demanat, com a condició principal, que ens digui amb quin pressupost es tira això endavant, i, en tot cas, si veiem que això ha d'ajudar a les persones que ens venen a nosaltres a demanar ajuda, hi serem".

Fortuny també ha valorat la voluntat de cooperació entre l'Ajuntament i d'altres actors, com el mateix Sindicat de Llogateres: "La problemàtica dels desnonaments és una situació complexa que requereix el treball de molts i amb la taula d'Emergències Habitacionals es podrà destinar una dotació pressupostaria concreta a combatre els problemes de l'habitatge", ha assenyalat l'alcaldessa.

 
Comentaris

Destaquem