Sant Cugat vol reduir l'ús de tovalloletes humides

L’Ajuntament endega una campanya per conscienciar de la necessitat de reduir l’impacte d’aquest producte

L'Ajuntament de Sant Cugat ha posat en marxa una campanya per conscienciar de la necessitat de reduir l'ús de tovalloletes humides per reduir l'impacte que aquest producte genera sobre el medi ambient. Una campanya que coincideix amb la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, el passat 22 de març, i que es desenvoluparà en diverses fases.

En la primera etapa s’enganxaran adhesius als lavabos dels 77 equipaments municipals informant que les tovalloletes s’han de llençar a les escombraries. També, a la factura de l’aigua, a partir del juny, es publicarà un peu de pàgina informant de la correcta gestió de les tovalloletes.

L’ús de tovalloletes humides és cada cop més habitual, però a diferència del paper higiènic, que es desfà d’una manera ràpida, aquest producte es desfà a un ritme molt lent. El problema apareix quan es llencen al vàter, a causa del gran temps que triguen a descompondre’s.

Aquest fet fa que es taponi la xarxa de clavegueram, fet que fa augmentar la despesa econòmica en el seu manteniment. En l'àmbit mediambiental, les tovalloletes ja de principi són insostenibles, ja que tenen una vida útil molt breu i l’impacte que suposa tot el seu cicle de vida des de la fabricació, distribució i la gestió de residus és molt gran.

Imatge de la campanya

 
Comentaris

Destaquem