Sant Cugat redueix un 29% el consum d'aigua

L’estalvi s’ha produït gràcies a la implantació del sistema de reutilització d’aigües grises en els edificis de nova construcció i en les rehabilitacions, la promoció de sistemes de reg intel·ligent i la sensibilització ciutadana

En el marc de la primera Jornada de Reutilització d’Aigües Grises, que organitza l’Ajuntament de Sant Cugat i Energea amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i Sorea, el consistori ha anunciat que des del 2002 el consum d'aigua al municipi s'ha reduit un 29%.

L’Ajuntament de Sant Cugat va ser pioner, el 2002, en l’aprovació i implantació de l’Ordenança municipal d’estalvi d’aigua. Entre altres, l’ordenança va establir l’obligatorietat que els edificis de nova construcció incorporessin un sistema de reutilització d’aigües grises. Conjuntament amb altres apostes com els sistemes de reg intel·ligent en els parcs i jardins i la sensibilització de la ciutadania, s'ha aconseguit reduir el consum d'aigua.

Des de la implantació de l’ordenança el 2002, a Sant Cugat s’han construït 4.561 nous habitatges amb sistema de reutilització d’aigües grises i s’han incorporat 213 instal·lacions en 223 edificis. En total, 20.000 persones es beneficien d’aquest sistema en habitatges de nova construcció, una xifra que representa un 22% de la població del municipi.

Jornades de sensibilització

La primera Jornada de Reutilització d’Aigües Grises és una iniciativa pionera a Catalunya i té l'objectiu d'oferir un espai de reflexió i d’intercanvi de coneixements per promoure millors actuacions en la reutilització de les aigües grises, entre altres. Té lloc aquest dimarts, 24 de març, a l'Escola Municipal Victòria dels Àngels.

 

La Jornada compta amb un bloc institucional i un segon de criteris tècnics, experiències i reptes. Alguns dels temes que s’hi aborden són la implantació del sistema d’aigües grises a Sant Cugat, els criteris sanitaris en l’aprofitament de les aigües grises i el marc global de l’estalvi d’aigua a Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem