Un santcugatenc representa Espanya al mundial de globus d'Ibai i Piqué

Jan Franquesa practica gimnàstica esportiva i es va presentar al concurs d'Ibai i Piqué

El valldoreixenc Jan Franquesa és el representant d'Espanya al mundial de globus organitzat per Ibai i Gerard Piqué. El creador de continguts i el futbolista del Barça han impulsat aquest esdeveniment, el Balloon World Cup, en el qual participen 32 països i es podrà seguir a través del canal de Twitch d'Ibai a partir de les 19 hores d'aquest dijous. Es tracta d'una competició on s'enfronten dos jugadors amb l'objectiu que el globus no caigui el terra. 

El jove de Sant Cugat ha explicat al TOT que va veure l'anunci del campionat de casualitat i va decidir presentar-s'hi. Per fer-ho, va enviar un vídeo on se'l veu fent acrobàcies, ja que practica la gimnàstica esportiva i altres disciplines com el parkour. Les seves habilitats li van valer la selecció d'entre els molts candidats que volien participar. "Va ser emocionant. Una gran sorpresa. Em vaig apuntar més que res per provar. Pensava que no entraria", destaca Franquesa.

Amb ganes i nervis

Jan Franquesa ha tingut només uns dies per entrenar-se. Ho ha fet pel seu compte i amb amics i el seu germà. "He practicat tot el que he pogut", reconeix el jove, tot i que va saber que participaria fa dues setmanes. En total són 32 participants i Franquesa jugarà la primera eliminatòria contra el representant d'Uruguai.

 

El campionat se celebra a Port Aventura, on es recrearà una sala amb mobles per disputar les partides. "Seran enfrontaments d'u contra u, sense que el globus toqui el terra", explica. Qui no aconsegueixi evitar que caigui, perd. "Intentaré guanyar i donar-ho tot. A esforçar-me al màxim. Vaig amb nervis perquè els atlres participants són molt potents", reconeix Franquesa. 

El joc es va insipirar en aquest vídeo:

Piqué i Ibai explica el campionat

 
Comentaris

Destaquem