Els santcugatencs hospitalitzats pel coronavirus augmenten a 19

La Rt es manté per sobre de l'1 a Sant Cugat i el risc de coronavirus continua per sobre dels 200 punts

Els santcugatencs hospitalitzats per coronavirus han augmentat durant la darrera setmana a Sant Cugat. A 12 d'abril, hi ha 19 veïns ingressats per la Covid-19, sis més que la setmana anterior. Una situació preocupant i que coincideix amb l'increment de pacients a les UCI a tot Catalunya fins a superar els 500. De fet, els contagis també estan augmentant: entre el 3 i el 9 d'abril es van registrar 111 nous positius a Sant Cugat, mentre que entre el 27 de març i el 2 d'abril en van ser 101.

Tot i això, des del 28 de febrer només ha mort un santcugatenc a causa del coronavirus, que va ser el 4 d'abril. Un dels motius és la baixada de l'impacte del coronavirus en les residències de gent gran arran de la campanya de vacunació. Des de l'1 de febrer només s'han detectat sis positius en aquests espais, que van ser els més colpejats en els primers mesos de la pandèmia.

 

El risc de rebrot de coronavirus, molt alt

El risc de rebrot es manté molt alt a Sant Cugat i a 12 d'abril se situa en els 259. Tot i això, ha baixat tres punts respecte la setmana anterior. En canvi, en el conjunt de Catalunya està pujant i ja és de 304.

La velocitat de reproducció del coronavirus (Rt) segueix per sobre de l'1 a Sant Cugat, topall a partir del qual els experts alerten que la pandèmia està en creixement. Actualment és d'1,12, una xifra menor també a la setmana anterior, que era d'1,24.

Un indicador que ha empitjorat és la taxa de positivitat, que indica el percentatge de positius del total de proves realitzades. En la darrera setmana s'ha situat en el 5,02%. A partir del 5%, els especialistes apunten que la pandèmia està en creixement, ja que hi ha casos que no es detecten. De fet, Sant Cugat no superava aquest límit des de finals de febrer.

 
Comentaris

Destaquem