contingut promocionat
 
LOGO GLÒRIA ROVIRA

Ets un afectat de les hipoteques multidivisa? Això t'interessa

Aquestes hipoteques han endeutat més a molts clients dels bancs

Les hipoteques multidivisa són aquelles comercialitzades pels bancs entre els anys 2006-2008 en divisa estrangera (franc suís o ien), com una alternativa que permetria pagar el deute a un interès més baix. A finals del 2000 la depreciació de l’euro enfront del ien va anar provocant un augment de quotes sense avís ni recomanació de canvi de divisa per part del banc. En la majoria de casos, clients que portaven anys abonant el préstec es troben amb un deute hipotecari superior a l’inicial. A l’hora de contractar aquest producte no es va donar una clara informació –que els bancs tenien al seu abast–.

b gloria rovira genèric abril 2019

Si el banc no té prova d’haver donat la informació precontractual adient i no existeix un redactat clar a l’escriptura, no es podrà acreditar al jutjat que es va informar adequadament dels riscos del préstec.

La Justícia europea i l’espanyola confirmen la nul·litat d’aquestes hipoteques declarant que les clàusules que no s’hagin negociat individualment es consideraran abusives quan siguin contràries a les exigències de la bona fe, causin perjudici al consumidor i un desequilibri entre els drets i obligacions de les parts.

Amb les al·legacions es podrà reconvertir el préstec en euros i el banc haurà de retornar les quantitats rebudes, totes les despeses, les taxes i les comissions fixades en moneda estrangera, més els interessos legals.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem