Així serà la Setmana Santa: sense sortir de Catalunya i reunions de màxim 4 persones

Sanitat i les autonomies han acordat el tancament perimetral de les autonomies durant la Setmana Santa

Els santcugatencs i santcugatenques, així com la resta de residents a la comunitat, no podran sortir de Catalunya durant les festes de Setmana Santa, tal com ha acordat el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, tot i que s'haurà de ratificar el dimecres, 10 de març, en el Consell Interterritorial de Salut.

Una altra mesura acordada és que no se celebraran esdeveniments que impliquin aglomeració o concentració. També s'ha establert limitar les reunions en espais públics o privats a un màxim de quatre persones tant a l'exterior com a l'interior i mantenir el toc de queda entre les deu de la nit i les sis de la matinada.

 

Una campanya contra el relaxament de la població

El document inclou com a recomanació desaconsellar expressament la celebració de trobades socials amb no convivents als domicilis o en altres espais tancats. A banda, es considera pertinent fer una campanya institucional per evitar la "relaxació de comportaments" amb el lema 'No salvem setmanes, salvem vides'.

Relaxació a les residències

Altres mesures fan referència a una relaxació de les restriccions a les residències geriàtriques amb els membres vacunats, per bé que es recomana continuar mantenint les mesures d'higiene i prevenció com l'ús de mascareta, rentat de mans i distància de seguretat, així com una ventilació adequada.

Així, es permetran les activitats grupals i l'ús de les zones comunes dins del centre. També es flexibilitzaran els règims de visites i sortides a partir d'una avaluació individualitzada de cada resident i de cada centre

Una altra mesura que s'estableix en aquest àmbit, és que els treballadors han d'estar vacunats per treballar-hi. Per tant, per als nous treballadors, caldrà establir la pauta de vacunació tan aviat com sigui possible.

 

 
Comentaris

Destaquem