Sergi Alegre crea un mural ple d'optimisme davant la COVID-19

El mural ret homenatge a les víctimes de la COVID-19 i agraeix a tots els treballadors que estan combatent dia a dia la pandèmia

L'artista santcugatenc Sergi Alegre ha elaborat un mural esperançador davant la COVID-19 en una de les parets de la Llar d'Avis de la Parròquia, situada al carrer del Torrent de la Bomba, un mural que ha estat inaugurat, el divendres 22 de gener, amb la presència de l'artista, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i el president de la Llar d'Avis, Joan Cortadellas.

Més info: Un nou mural contra la Covid-19 llueix a la Llar d'Avis

En el mural, Alegre ha dibuixat un avi amb un infant a les espatlles i el Monestir de Sant Cugat, tot acompanyat pel missatge "Tornarem a somriure, per les que ja no hi són, per les que ara lluiten", un mural "en agraïment a totes les persones que lluiten diàriament contra la COVID-19". Així ho explica l'artista santcugatenc: "És un mural ple de simbolismes. Per una banda, el punt de vista dels infants i la gent més gran i com han viscut pandèmia. D'altra banda, un missatge d'optimisme (Tornarem a somriure), amb l'agraïment a tota la gent que lluita per la COVID-19 i en record de totes les persones que no estan, amb les ànimes que es veuen en línia. Hem de pensar que tot passarà i que hem de resistir".

Núria Gibert, Joan Cortadellas, Sergi Alegre, Mireia Ingla i dos membres de la junta de la Llar d'Avis (d'esquerra a dreta) en la inaguració del mural. FOTO: Nielo Ballart

Núria Gibert, Joan Cortadellas, Sergi Alegre, Mireia Ingla i dos membres de la junta de la Llar d'Avis (d'esquerra a dreta) en la inaguració del mural. FOTO: Nielo BallartA més, durant la presentació del mural, Miriea Ingla ha volgut ressaltar que la pandèmia "afecta la salut de moltíssimes persones en tot el món, però també ve acompanyada d'una crisi emocional molt important que ens deixarà seqüeles. Així que valoro molt positivament que com a societat posem sobre la taula aquesta crisi emocional i per això, des de l'Ajuntament també hem reforçat tots els serveis d'atenció de salut emocional. És un mural reivindicatiu i necessari més que mai".

Amb tot, el mural ha substituït l'antic mural que commemorava el centenari de l'arribada dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat i que se suma al tradicional Mural de Vida que fan any darrere any escoles de la ciutat, un Mural de Vida que enguany ha estat ideat per alumnes de l'Escola Collserola i executats per alumnes de l'IES Angeleta Ferrer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem