El Sindicat de Llogateres culpa ERC de les multes pel desnonament del carrer Indústria

El 21 de juny de 2022 va tenir lloc un desnonament on diversos membres del Sindicat de Llogateres van intervindre per intentar impedir l'acció

El 21 juny de 2022 l’Àrea Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’esquadra van executar un desnonament al carrer Indústria de Sant Cugat. En aquella acció els agents van identificar diversos membres del Sindicat de Llogateres, que va intentar impedir l’acció. El mes de març de 2023 es va saber que la protesta s’ha saldat amb un total de 89 multes incoades pels Mossos a un total de 45 persones presents en l’acte de protesta.

El Sindicat ha assenyalat ERC com a responsable directe de la repressió, les sancions i la filtració als mitjans de les multes ja que la Conselleria d’Interior (i els Mossos) estan actualment en mans d’ERC. També opinen que els republicans, “com a partit que ostenten l’alcaldia de la ciutat tenen una responsabilitat particular en una causa que afecta tantes de les nostres veïnes i els seus drets fonamentals".

En una roda de premsa davant la seu local d’ERC han lamentat, a més, que les accions que se’ls imputen siguin en aplicació de la llei de Seguretat Ciutadana (l’anomenada llei Mordassa) una norma que ERC es va comprometre a desoir en casos de protestes contra desnonaments.

Les multes, que segons la norma acostumen a ser d’uns 601, d’euros són per les següents accions:

  • 44 per Desobediència als agents de l’autoritat
  • 41 per obstrucció a la justícia.
  • 2 per no comunicar a l’autoritat competent la convocatòria de la protesta i
  • 2 per manca de respecte a l’autoritat.

A banda d’aquestes sancions, cal recordar que durant el mateix desnonament es va obrir un procés contra la tinenta d'alcaldia de Transparència i Bon Govern de la CUP Lourdes Llorente a qui se li reclamen 601 euros per desobediència. A l’activista Berta Vidal, a la qual se li imputa un delicte d’atemptat contra l’autoritat, li demanen 9 mesos de presó.

El Sindicat de Llogateres ha titllat de “galeria de l’horror” els fets de juny de l’any passat i ha subratllat que la col·lisió de drets s’ha decantat pel costat poderós de la balança. “Veïnes apallissades i diversos informes mèdics de lesions per tal fer complir el dret a la propietat d’una família adinerada amb múltiples propietats que es negava a oferir un lloguer social”. A més, afegeix que els cossos policials “no en tenen prou amb la repressió física” i que la policia va impedir el dret a la protesta dels manifestants.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem