El Sindicat de Llogaterxs carrega contra l'actuació judicial al desnonament a Valldoreix

El llançament va deixar a una "família en situació de vulnerabilitat" amb dos menors a càrrec sense llar

Des del Sindicat de Llogaterxs de La Floresta, Valldoreix, Les Planes i Vallpineda van denunciar en roda de premsa "la vergonyosa execució del desnonament de la Núria Falcón i els seus dos fills menors d'edat". L'acte va reunir a una vintena de veïns a la plaça Miquel Ros de La Floresta que van aplaudir el manifest del sindicat. Saiko Allende, portaveu de l'organització, va mostrar el "total rebuig" pel llançament efectuat al carrer Antoni Caballé de Valldoreix el passat 28 de juliol.

Més info: Desnonen a una família amb dos menors i en situació de vulnerabilitat a Valldoreix

Per una part, el Sindicat va carregar contra la jutgessa del jutjat d'instrucció número 4 de Rubí per "ignorar de forma flagrant i contrària a la llei i als drets fonamentals, la situació de vulnerabilitat de la família". Tal com va explicar l'advocat de Falcón durant el desnonament, Xavier Asensio, "existia un informe de vulnerabilitat" aportat pels serveis socials municipals. Segons el Real Decreto-ley 11/2020 s'allarga la suspensió dels desnonaments i llançaments de llars econòmicament i socialment vulnerables del seu habitatge fins al 31 de desembre de 2022. Es van desestimar els documents pel que la família va interposar una "querella per prevaricació contra la jutgessa responsable del desnonament" va afirmar Asensio.

Així mateix, el sindicat va denunciar "la desproporcionada presència d'efectius policials, amb 6 furgonetes d'antiavalots i diversos cotxes més de Mossos d'Esquadra". Durant la roda de premsa van afirmar que continuaran "lluitant" pel que els sembla "una causa justa i plenament necessària en l'actual context d'emergència habitacional".

Dispositiu policial en el desnonament de la família Falcón FOTO: Sara Solache

Dispositiu policial en el desnonament de la família Falcón FOTO: Sara SolacheD'altra banda, han volgut "evidenciar" la "total falta d'efectivitat a l'hora de poder oferir una alternativa habitacional". Els Serveis Socials van oferir un apartament a Barcelona el que, segons va explicar Allende, comporta el "desarrelament de la família". Finalment, han instat a l'alcaldessa i "qualsevol representat polític que fan campanya a través de l'habitatge a aturar els desnonaments al carrer". Tot i això, han reconegut que el consistori s'ha posicionat "en contra dels tres últims desnonaments que han patit els sindicats del poble" encara que "denuncien la total inoperativitat municipal per poder intervenir en un procés judicial amb un resultat de desnonament plenament injust".

El sindicat en defensa del dret a l'habitatge

"Com a Sindicats d'habitatge, ens refermem en els nostres objectius i seguirem lluitant contra la malaltia de l'avarícia i l'especulació que deixa famílies al carrer, i contra qualsevol tipus d'abús que vulneri el dret a un habitatge digne" ha acaba la portaveu del sindicat.

Per la seva part, Núria Falcón també va voler pronunciar unes paraules i és que va denunciar "la il·legalitat" amb la que es va produir el llançament a casa seva. Durant la lectura del comunicat, va voler reiterar que la jutgessa, "coneixedora de l'existència d'una querella criminal en contra d'ella", "estava completament obligada legalment, de forma immediata, a apartar-se del coneixement del procediment d'execució i a la suspensió d'aquest".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem