La situació pandèmica segueix millorant a Sant Cugat

Després de patir un mes de juliol molt complicat pel que fa a les dades i els indicadors de la pandèmia, Sant Cugat ha tronat a recuperar entre finals d'agost i setembre la dinàmica d'abans d'estiu

La situació de la pandèmia de la Covid-19 s'estabilitza en xifres positives a Sant Cugat, després que el municipi passes un mes de juliol molt complicat, amb els indicadors disparats. Després de Sant Joan i de la Festa Major, les xifres de contagis van arribar a rècords absoluts en el mes de juliol al municipi. A més, els indicadors que marquen el creixement de la pandèmia, el risc de rebrot i l'Rt, es van enfilar fins a xifres mai vistes al municipi.

Ja des de fa setmanes, però, aquestes xifres estan baixant, i de fet s'han estabilitzat, per la qual cosa es pot considerar que la cinquena onada ja és història. De fet, en la setmana del 3 a l'11 de setembre, s'han registrat inclús menys contagis (23) que en la setmana del 28 d'agost al 3 de setembre (47). Comparant-ho amb les xifres de fa dues setmanes, la caiguda de contagis és encara més gran. Se n'han registrat 60 menys.

 

El risc de rebrot cau

Una altra dada positiva és que el risc de rebrot continua per sota de 100. Va baixar d'aquest llindar per primera vegada des de mitjans de juny. A 13 de setembre, se situa en els 55 punts. Això vol dir que ja no es considera que hi ha un risc alt. A principis de juliol va fregar els 3.000 punts.

No és l'únic indicador que ha millorat els darrers dies. L'Rt s'ha situat per sota de l'1 i ja és de 0,61. Els experts indiquen que si la Rt és inferior a l'1, la pandèmia està en retrocés. També ha baixat la taxa de positivitat, que és del 2,3%, molt per sota del màxim del 5% que recomanen les autoritats sanitàries per frenar el creixement dels casos.

Hospitalitzacions

A 11 de setembre hi ha dos santcugatencs ingressats a causa de la Covid-19, un menys que la setmana anterior. A més, no s'ha registrat cap defunció des del 24 d'agost. Des de l'inici de la pandèmia han mort 242 veïns de Sant Cugat.

 

 
Comentaris

Destaquem