Suspeses les obres de millora i arranjament de l'Escola La Floresta

Les obres, pressupostades en 448.000 euros, havien de servir per impulsar reformes importants a un centre educatiu amb 44 anys

Les obres de millora i arranjament de l'Escola La Floresta que s'havien d'executar aquest estiu han quedat anul·lades. El motiu, segons denuncia la comunitat educativa del centre, és la renúncia de l'empresa que havia de fer les actuacions. Una notícia que els va comunicar l'Ajuntament de Sant Cugat a principis de juliol, quan ja esperaven les obres, i després de setmanes en les que mestres, alumnes i famílies van "empaquetar" tota l'escola perquè es poguessin fer les obres. Un temps que van treure d'atendre alumnes o reunions amb les famílies 

En una carta signada pel Claustre de mestres i l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Floresta, exposen la problemàtica que té un equipament que no ha tingut cap reforma rellevant en 44 anys. Entre altres, denuncien que les rajoles que revesteixen les parets cauen tot sovint, "fent perillar la seguretat de l'alumnat i el professorat". I posen damunt la taula altres eficiències, com "portes foradades, portes de sanitaris bufades per aigües fecals que s’afecten cada dia més perquè les avaries triguen mesos a resoldre’s i un llarguíssim etcètera". Unes mancances que fa temps que reclamen i no tenen solució.

"No podrem iniciar el curs 23-24 amb normalitat"

Les obres, que l'Ajuntament de Sant Cugat va pressuposta en 448.000 euros, se centraven en l'edifici de primària i consistien en treure totes les rajoles i posar uns panells en el seu lloc, pintar tot l'edifici per dins, polir el terra de tot l'edifici, canviar totes les portes interiors i instal·lar una pèrgola a l'exterior per tenir ombra. 

"A causa de la incompetència del Consistori no podrem iniciar el curs 23-24 amb normalitat i no garantim espais segurs per dur a terme la nostra tasca. Tindrem tres dies per preparar el curs que es convertiran en tres dies de desempaquetar una escola sencera", alerten els mestres i les famílies.

La queixa de la comunitat educativa

A banda de le mancances que no es resoldran un estiu més, una de les queixes de famílies i mestres és que tota la comunitat educativa va dedicar les últimes setmanes de curs a empaquetar tota l'escola i deixar preparat el centre per les obres. "Ens hem dedicat a fer una mudança exponencial sense cap ajuda de l’Ajuntament, tot i demanar-la en repetides ocasions", lamenten. Una feina que els va fer perdre hores d'atenció a l'alumnat i de reunions i a la qual tots han invertit tardes extres tot i l'ajuda de famílies i infants.

Pel Claustre de mestres i l'Associació de Famílies la situació és "imperdonable". "Considerem que les actuacions polítiques i administratives no s’han fet en el temps corresponent, deixant el projecte més de sis mesos sobre una taula. Aquest fet ha provocat que els tempos s’hagin allargat i, per tant, al juliol, amb l’escola empaquetada, encara no s’havia arribat a signar cap contracte amb l’empresa". 

Compromís de l'Ajuntament

Davant d'aquest fet, la direcció de l'Escola La Floresta es va trobar amb els responsables de l'Ajuntament i el nou govern, que ja es va trobar aquesta situació. A la reunió, el Consistori es va comprometre a tornar a fer una licitació al desembre per poder fer una primera actuació per Setmana Santa i executar les obres principals a l'estiu de 2024. A més, demanen petites actuacions de manera urgent a la sala d'actes, on el sostre "cau a trossos" a causa de goteres d'aigües fecals. 

A més, l'escola reclama una empresa de mudança per poder desempaquetar altra vegada tot el material entre finals d'agost i principis de setembre. 

La carta del Claustre i l'Associació de Famílies d'Alumnes de La Floresta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem