contingut promocionat
Condislife Coll Favà

T'agrada cuinar? Doncs has de saber com utilitzar cada oli

Depenent del plat farem servir un oli o un altre

Cada vegada hi ha més olis per cuinar. Per escollir un o altre és important considerar el sabor, les propietats nutricionals, etc. 

Oli d’oliva: el seu sabor és fragant i aromàtic. Ens aporta greixos mono insaturats (Omega-9), un tipus d’àcid gras que no perjudica el cor i augmenta el colesterol bo. En la seva versió regular és perfecte per saltejar i fornejar, però l’oli d’oliva verge extra es pot utilitzar per marinar, saltejar, amanir, fer salses, pastes, sopes, cremes o carns. 

Oli de gira-sol: és el perfecte multiusos. És lleuger i gairebé no té sabor, la qual cosa el fa perfecte per fregir, saltejar o fornejar sense que canviï la recepta. Conté Omega-9  i  Omega-6, un greix essencial per al sistema nerviós i molt recomanable per a persones amb estrès, nerviosisme o ansietat.

Oli d’alvocat: té unes propietats molt semblants a l’oli d’oliva, però és més efectiu contra malalties cardiovasculars. Podeu afegir-lo en amanides, hummus, salses per dipejar, patès, amanides i plats freds o temperats.

Oli de sèsam: el seu sabor és molt aromàtic i fort. És recomanable utilitzar-lo en molt poca quantitat i és perfecte per cuinar wok, sopes o amanides. Aporta una gran quantitat de greixos poli insaturats (Omega-3), molt eficaç per prevenir malalties cardiovasculars greus o colesterol elevat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem