contingut promocionat
ORPEA

Tens avis o àvies? Ajuda'ls a frenar el deteriorament amb aquests consells

Saber escoltar, comunicar, ser assertius, treballar l’empatia o manejar les emocions serveixen per sentir-se acceptats i acollits

El benestar de les persones grans ha de començar per la correcta estimulació de cadascú dels seus sentits. Des de l’exercici físic a la memòria, passant per exercicis d’escriptura o lectura amb els quals mantenir la ment i el cos actius. Més enllà del deteriorament físic, visiblement més fàcil de detectar, el pas dels anys afecta les capacitats cognitives. És per això que els grans necessiten una estimulació amb la qual preservar al màxim les seves capacitats mentals.

Aquí és on l’estimulació cognitiva juga un paper fonamental, per petita que sembli. I és que, a vegades, simplement mantenir una conversa sobre un fet quotidià ajuda que la persona tingui més noció de la realitat i a estimular la seva memòria. Saber escoltar, saber comunicar, ser assertius, treballar l’empatia o manejar les emocions són petits gestos que tant els professionals en l’àmbit de les cures cap a les persones grans com els que tenen un familiar a la seva cura poden desenvolupar perquè millorin cada dia i se sentin acceptades i acollides. En les residències per a gent gran, les activitats de reforç cognitiu són una constant entre les teràpies ofertes.

Les Sales Snoezelen, els Espais de Reminiscència o la instal·lació de textures tàctils en les parets en són només un exemple. Amb això es busca alentir el deteriorament de les persones grans i, en paral·lel, s’estimulen aquelles capacitats que encara són preservades. Altres possibilitats són els exercicis d’atenció o memòria. Minuts diaris que serviran per fer front a l’aparició de malalties tan temudes com l’Alzheimer o el Parkinson.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem