The Outlier Media de Detroit (EUA) guanyador del Premi Internacional AMIC

El jurat ha decidit guardonar al mitjà digital estatunidenc per l'exemple que dona de l'importància del periodisme de proximitat

El jurat del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat ha anunciat el guanyador dins la categoria Internacional, el mitjà The Outlier Media de Detroit als Estats Units. Els motius d’aquest guardó radiquen en el seu periodisme de servei i de resposta a les necessitats de la comunitat. En aquest sentit, han valorat la seva aposta per un periodisme de servei que escolta i interpel·la directament a les comunitats de Detroit i al fet de voler donar resposta a les seves necessitats. Destacant la diversitat del seu equip, liderat per dones, els seus productes innovadors, l’excel·lència en el disseny de productes web i l’ús de nous mètodes de comunicació per motivar la participació dels lectors.

El guardó s’atorgarà durant l’acte de lliurament de premis, el qual se celebrarà aquest 19 de març a La Pedrera de Barcelona, on els assistents tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà quin és el model de ‘The Outlier Media’, un cas d’èxit en el periodisme local dels Estats Units. Recollirà el premi i explicarà el model del mitjà, la seva directora executiva, Candice Fortman.

La gala del Premi Internacional AMIC Mitjans de Proximitat serà una jornada per analitzar les princials novetats de la premsa de proximitat de la mà dels guanyadors de les categories Internacional, Unió Europea i En Català. També hi haurà ponències dels experts en premsa de proximitat que analitzaran la situació del sector en els seus països corresponents. Aurélie Rousseau, presidenta del ‘Festival de l’Info Locale’ farà una radiografia sobre la situació dels mitjans de proximitat a França en l’actualitat, Jason Gibbins, director del projecte “Local News Partnerships” de la BBC (Gran Bretanya) farà balanç de com està anant el programa, quins han estat els obstacles i quins són els resultats del període 2017 – 2023 i de Neil Chase, membre de la “Local Independent Online News” (Estats Units) que donarà una visió de com està la premsa de proximitat als Estats Units i quin paper essencial juga l'Associació LION Publishers (Local Independent Online News) creat per dinamitzar el sector i ajudar-lo a la seva sostenibilitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem