Tornen a empitjorar els indicadors de la pandèmia a Sant Cugat

Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental amb la Rt més elevada

Els indicadors de la pandèmia del coronavirus han patit un empitjorament els últims dies a Sant Cugat. El risc de rebrot i la Rt han crescut de manera substancial, tot i que els contagis continuen sent baixos. A més, només hi ha un santcugatenc ingressat per la Covid-19. La darrera defunció es va registrar el 25 de setembre. Tot i això, en el conjunt de Catalunya les dades continuen millorant i, per primera vegada, a Espanya ha baixat dels 50 punts en el risc de rebrot.

 

En canvi, a Sant Cugat el risc de rebrot s'ha enfilat fins als 88 punts, 60 més que la setmana anterior. A partir de 100 es considera que el risc és alt. A més, la Rt s'ha incrementat del 0,97 al 2,55 en set dies. Els experts alerten que, quan aquesta xifra és superior a 1, la pandèmia està en creixement. És la dada més elevada des del juny. Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental amb la Rt més elevada i el quart de tota la demarcació de Barcelona. A més, és el segon de la comarca amb el risc de rebrot més alt, superat per Santa Perpètua de Mogoda.

A Catalunya, el risc se situa en els 60 punts i la Rt en l'1.

22 contagis

Tot i això, els contagis encara continuen baixos i entre el 28 de setembre i el 4 d'octubre se'n van registrar 22. Tot i que en són set menys que la setmana anterior, encara són molts menys que al juliol o al juny. 

 
Comentaris

Destaquem