Tot a punt per a la celebració del Corpus Christi

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià organitza misses, una processó i l'ou com balla per agrair a Déu el do de l'Eucaristia

Sant Cugat celebra aquest cap de setmana del 10 i 11 de juny el Corpus Christi, una jornada en la qual els cristians agraeixen a Déu el do de l'Eucaristia, amb activitats obertes a tothom i organitzades per la Parròquia de Sant Pere d'Octavià.

La celebració principal tindrà lloc el diumenge a les 19 h amb la Missa Major, seguida de la processó del Santíssim pels voltants del Monestir, damunt de diverses catifes de flor natural, i amb l'acompanyament dels gegants de Sant Cugat.

Ja des de les 9 h del matí, es podrà l'ou com balla a la llotgeta i a partir de les 15 h es confeccionaran les catifes al voltant del Monestir. A més, també hi haurà misses a les 9 h, 12 h i 13.15 h.

El Corpus Christi

Aquest és l'onzè any que Sant Cugat celebra el Corpus Christi des que es va recuperar la tradició de celebrar la festa que venera l'Eucaristia, una cita que antigament havia tingut molt arrelament a la ciutat i en els darrers anys s'havia perdut.

La festa del Corpus Christi, que significa en llatí cos de Crist, té un origen medieval i va ser instituïda pel Papa Urbà IV l'any 1262. Va servir a l'Església per a la veneració pública del sagrament de l'eucaristia, exaltant la doctrina del cos de Crist, enfront dels que la negaven. Avui dia representa un dels esdeveniments religiosos, socials, culturals i festius amb més transcendència.

Programació de diumenge 11 de juny

A partir de les 9 h: Ou com balla

9 h: Missa

12 h: Missa

13.15 h: Missa

15 h: Confecció de les catifes

19 h: Missa Major i processó del Santíssim

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem