Treballadors de seguretat d'FGC es manifesten a l'estació de Sant Cugat

El Sindicat de Treballadors de Seguretat de Catalunya ha organitzat una mobilització indefinida per reclamar millores en la gestió i en les condicions econòmiques

Una 30a de treballadors de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) es manifesten a les portes de l'estació de Sant Cugat, per la banda de la plaça de Lluí Millet, reclamant millores en la gestió dels torns i en les condicions econòmiques. La mobilització, convocada pel Sindicat de Treballadors de Seguretat de Catalunya és, de moment, "indefinida", segona ha explicat Jorge Juárez, portaveu de la manifestació.

Pel que fa a la gestió dels torns i el personal, reclamen més seguretat, tant per als usuaris d'FGC, com per a ells mateixos: "El Centre de Control ens envia amb pocs efectius i ens hem d'exposar a un risc innecessari sense prendre les mesures de, com a mínim, anar en parella. Antigament anàvem en parella, però actualment, pràcticament tota la plantilla anem d'un en un, excloent el cap de setmana a la nit", assenyala Juárez.

En el vessant econòmic, els treballadors de seguretat d'FGC demanen un "petit increment en el plus", segons Juárez. "Creiem que és molt precari, queda molt pobre i només exigim un augment de 165 euros per a complementar 400 euros de plus", afegeix. A més, explica que cobren "un sou miserable".

La mobilització continuarà de manera indefinida. "Fins que FGC no es vulgui reunir amb nosaltres seguirem reivindicant", diu Juárez. Aquestes manifestacions contemplen també vaga. I és que un 20% de la plantilla de seguretat d'FGC, n'està fent.

Un furgó de la Policia Local i dos agents vigilen la mobilització.

 
Comentaris

Destaquem