Tres detinguts per robar en habitatges a Sant Cugat

Els lladres també havien robat a altres municipis de l'àrea de Barcelona i el Bages durant el mes de març

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones per haver comès cinc robatoris amb força des del mes de març passat en habitatges de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni, Palau-solità i Plegamans, Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) i Castellnou del Bages (Bages).

Els detinguts, un home de 24 anys veí de Barcelona –amb diversos antecedents per robatoris- i dos menors veïns de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), tots tres de nacionalitat xilena, han ingressat a la presó i al centre de menors, respectivament. A més dels delictes de robatori, se'ls acusa de dos delictes contra la seguretat del transit per conduir un vehicle sense haver obtingut mai el permís i un delicte de furt de vehicle.

El grup utilitzava un vehicle d'alta gamma que van sostreure a un home de 89 anys, quan entrava a casa seva a Sant Cugat del Vallès, el 17 de març.

El 'modus operandi' dels lladres consistia a sortir de Barcelona amb el vehicle sostret a la recerca de cases ubicades en urbanitzacions, cases a quatre vents, aïllades i fora de nucli urbà. La franja horària era sempre la mateixa, de 16.00 a 18.00 hores, i escollien la casa en funció de la facilitat per saltar tanca i no ser detectats. Posteriorment forçaven finestres o portes corredisses per accedir.

El dia de la detenció, el 7 d'abril, els agents van localitzar els tres lladres investigats en una urbanització de Sant Vicenç dels Horts, on els van poder observar sortint d'una casa, després d'haver-la saquejat. Els lladres van fugir cap a la localitat d'Hospitalet de Llobregat, on van ser detinguts.

Un cop arrestats i amb les preceptives autoritzacions judicials es van poder realitzar registres en algun dels domicilis dels tres presumptes lladres on es van trobar joies i objectes, algun dels quals ja ha estat identificat com a sostret en algun dels robatoris investigats.

El detingut major d'edat, amb nou antecedents per fets similars, ha ingressat a presó, i els dos menors detinguts han estat ingressats en centre de menors. La investigació contínua oberta per tal d'esclarir més possibles fets delictius relacionats amb els objectes intervinguts als tres detinguts.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem