Tres persones afectades a Sant Cugat per un brot de legionel·losi

Salut Pública investiga l'origen de tres brots de legionel·losi declarats al Vallès Occidental

El Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès Occidental i el Servei de Salut Pública investiguen tres brots de legionel·losi que s’han produït durant les darreres setmanes als municipis de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Pel que fa a Sant Cugat s'han detectat tres afectats, que havien iniciat símptomes entre el 30 de març i l'1 d’abril, que han requerit hospitalització però ja han estat donats d'alta. Els malalts eren dos homes i una dona amb edats compreses entre els 69 i els 87 anys.

A Rubí s’han notificat 5 persones malaltes que havien iniciat símptomes entre el 27 i el 30 de març; quatre d'elles van requerir ingrés hospitalari i, a data d’avui només un cas està hospitalitzat. Els afectats són tres homes i dues dones d’entre 44 i 88 anys.

 

A Castellbisbal s'han detectat cinc malalts de legionel·losis, que havien iniciat símptomes entre el 10 de març i l'1 d'abril. Tots han requerit hospitalització i ja han estat donats d'alta a domicili. Són tres homes i dues dones, d'entre 55 i 98 anys.

Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental s’han iniciat al mateix dia que s’han detectat els brots de malalts, recollint la informació clínica i epidemiològica necessària per delimitar on han pogut contagiar-se i duent a terme  inspeccions a les instal·lacions de risc, com ara instal·lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua, i altres, i recollida de mostres d’aigua d’aquestes instal·lacions per analitzar. De moments els resultats disponibles són negatius, si bé en queden de pendents.

Com a mesura cautelar, des del mateix moment d’inici de les inspeccions s’ha ordenat la neteja i desinfecció de xoc del tots els circuits implicats en la investigació dels quals s’ha recollit les mostres, tot esperant que es tinguin els resultats analítics pendents que orientin sobre l’origen del brot.

No es pot descartar, a data d’avui, que puguin aparèixer més afectats en els propers dies atès que el període d’incubació de la malaltia pot ser fins a catorze dies, si bé fa més d’una setmana que no es detecta cap malalt relacionat amb aquests municipis.

 
Comentaris

Destaquem