Tret de sortida a la Festa Major de les Planes

Les celebracions han iniciat amb una cercavila amb batucada, el pregó de Festa Major i un sopar de germanor

El barri de les Planes ja està de Festa Major. Les activitats han començat amb força per celebrar la festivitat del barri, que s'allargarà fins al dimarts 11 de setembre, aprofitant el pont de la Diada Nacional de Catalunya.

Batucada a la Festa Major de les Planes. FOTO: Bernat Millet

Batucada a la Festa Major de les Planes. FOTO: Bernat Millet

La primera activitat ha estat la cercavila, que ha omplert els carrers de les Planes de gent de totes les edats, que han voltat per la zona al ritme del grup de batucada BatukeTumba, que ha amanit l'activitat. La cercavila ha iniciat a la font de'n Colom i ha finalitzat a l'Espai Pere Grau, on tothom ha fet silènci per escoltar el pregó de Festa Major.

El pregó

L'inici oficial de la Festa Major ha vingut amb el pregó, que aquest any ha anat a càrrec d'Arqbag, els arquitectes que s'han encarregat de gestionar l'obra de la cobertura de les pistes poliesportives de l'Espai Pere Grau, així com d'altres projectes que s'han realitzat també a les Planes. Arqbag és una cooperativa d'arquitectes molt arrelada al barri i, en aquest sentit ha girat el seu pregó: "Ens fa molta il·lusió i és un reconeixement molt gran per a nosaltres poder ser els pregones de la Festa Major d'aquest barri, en el que tant bé ens sentim des que vam arribar, ara fa 6 anys", ha entonat la representant del grup de 6 arquitectes.

Pregó de Festa Major a les Planes. FOTO: Bernat Millet

Batucada a la Festa Major de les Planes. FOTO: Bernat Millet

En el pregó també s'ha referit a l'Espai Pere Grau: "És un gran plaer i a la vegada un gran orgull poder fer el pregó en aquest espai, que ens sentim tant nostre i en el que hem treballat tant", ha assenyalat la representant. Per últim, ha desitjat "molt bona Festa Major" a tots els veïns i veïnes de les Planes.

Després del pregó, l'alcaldessa Carmela Fortuny, que hi ha assistit, ha fet entrega d'un reconeixement a Arqbag, i també ha celebrat l'inici de la Festa Major del barri.

El vespre ha continuat després amb un sopar de carmanyola, que ha ajuntat diferents veïns i veïnes de la zona, també a l'Espai Pere Grau, on durant tota la nit s'han fet concerts per als joves del barri.

El dissabte 8 de setembre continuen les activitats a la Festa Major de les Planes.

Més info: Dissabte de Festa Major a les Planes

No us perdeu les millors fotografíes de la cercavila i el pregó.

Botifarrada popular. FOTO: Paula Galván

 
Comentaris

Destaquem