Trini Escrihuela: Qui ha fet més pel teatre "fet a Valldoreix"

La directora de teatre, protagonista de la sèrie de retrats santcugatencs d'aquesta setmana

La Trini Escrihuela va començar a cantar abans que a fer teatre, però en un moment determinat es va decantar per dedicar-se més a la segona activitat. Va fer teatre a Badalona, la seva ciutat natal, amb el grup S’estira i s’arronsa. “La primera obra que vaig fer amb ells va ser La cançó de les balances. Arran d’aquesta obra em van donar un premi d’interpretació, i a partir d’aquí va ser un no parar”.

 

Quan va venir a viure de Valldoreix va ingressar a la Coral l’Harmonia de Valldoreix, que va ser l’embrió del Grup de Teatre Espiral. “Van ser les companyes de la coral les que em van engrescar a crear-lo!”. El Grup de Teatre Espiral es va crear l’any 1990. “Durant els dos primers anys vam fer tallers i amb la Pilar Almendros vam escriure la nostra primera obra, El drapaire”. No ha parat des d’aleshores.

 

Ha estat al capdavant del grup de teatre fins fa molt poc –ara el president és el Rafa Usero–, va engegar la Mostra de Teatre de Valldoreix, la programació continuada... “Hem hagut de treballar molt per crear l’hàbit d’anar al teatre i tenir un públic. La gent a Valldoreix consumia teatre fora”. El Grup de Teatre Espiral ha apostat sempre per fer un teatre compromès, “de crítica social, que aprofundeixi en alguna cosa”.

 

Actualment també continua cantant a la Coral l’Harmonia de Valldoreix, on entre d’altres ha fet Cançó d’amor i de guerra o La viuda alegre. També ha fet concerts de cant acompanyada de piano, cello i bateria. “La música és molt important a la meva vida”, assegura. Viu a Valldoreix des de l’any 1985, on explica que sempre s’hi ha trobat molt a gust: “Vam venir amb el meu marit perquè aquí es valorava la cultura. S’hi podia treballar”. És àvia de quatre néts a qui també dedica una part important del seu temps”.

 
Comentaris

Destaquem