El TSJC deixa sense validesa la cessió indefinida de la gestió de l’aigua als ajuntaments

Arran de la modificació del reglament de l'AMB l'any 2017, molts ajuntaments van iniciar els tràmits per a la municipalització de l'aigua

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) ha anul·lat la  cessió  indefinida de la gestió de l’aigua als ajuntaments. L’organisme judicial va dictar el passat 20 d’octubre una sentència que estima parcialment el recurs de l’empresa Aigües de Barcelona contra la modificació del Reglament de l’Aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El tribunal deixa sense efecte determinats apartats de l’article 3 del Reglament Metropolità del Servei del Cicle Integral de l’Aigua que el Consell Metropolità de l'AMB va aprovar en sessió de data 28 de març de 2017. Aleshores va aprovar la modificació de l’article 3 del citat Reglament que estableix la titularitat i les formes de gestió d’aquest servei. Va modificar aquest article per permetre la continuïtat en la gestió de l’aigua als ajuntaments “mentre no s’adopti un acord d’integració al servei metropolità”.

Però ara l’organisme judicial ha estimat parcialment les al·legacions d’Aigües de Barcelona i entén que els apartats de l’article 3 anul·lats infringeixen l’art. 14 de la Llei del Parlament de Catalunya 31/2010 per la qual es regeix l’AMB perquè "l'entitat metropolitana no només no assumeix la competència per a la prestació dels serveis sobre els quals té competència plena, sinó que a més possibilita la continuïtat en la gestió dels ajuntaments de forma indefinida, sense fixació de límits temporals ni reconeixement de la situació d'excepcionalitat o transitorietat que suposa aquesta situació".

L’AMB té un termini de 30 dies per presentar recurs a una sentència que afecta la municipalització de l’aigua que han impulsat alguns ajuntaments de l’entorn metropolità.

 
Comentaris

Destaquem