Últim dia de festa major a Valldoreix i Volpelleres amb castellers i activitats infantils

Jornada castellera per la Festa Major de Valldoreix aquest diumenge, mentre que a Volpelleres destaquen les activitats infantils

Valldoreix i Volpelleres s'acomiaden de la Festa Major aquest diumenge 17 de setembre amb propostes per a tota la família. La cultura popular, la gastronomia i les propostes infantils són les protagonistes del tercer i últim dia de les festes grosses de la vila valldoreixenca i el barri santcugatenc.

La Festa Major a Valldoreix

A Valldoreix destaca la trobada castellera a partir de les 12 hores al pàrquing del CAP. Els Castellers de Sant Cugat seran uns dels protagonistes de la jornada, una gran oportunitat per gaudir de prop de la màgia de la cultura popular i tradicional catalana. A la mateix hora, començarà el tradicional concurs de paelles a l'Espai Garden, al costat de l'EMD. A més, també a les 12 hores, l'artista valldoreixenc Adolf organitza una visita guiada al seu taller. La Festa Major de Valldoreix acabarà a les 19 hores a la Nau de Cultura amb l'espectacle de teatre Terra d'oreig

La Festa Major de Valldoreix va arrencar el divendres 15 de setembre amb el pregó d'Antonio Zamora, veí històric de la vila. En el seu discurs, l'expresident de l'Associació de Propietaris i Veïns va fer una defensa del jovent i va reclamar més polítiques per donar suport als joves, especialment en àmbits com l'habitatge. El president de l'EMD, Juanjo Cortés, va posar en valor el paper de l'entitat veïnal: "Fa 105 anys que està a la vila i ha estat pal de paller de la societat valldoreixenca".

Més info: Zamora reivindica habitatge pels joves en el pregó de la Festa Major de Valldoreix

Dissabte va ser el dia fort de la Festa Major de Valldoreix, amb la traca final dels concerts dels Buhos i Mariona Escoda. Durant el dia, l'arrossada, la sardinada, la fira d'artesans, el ball de gegants i moltes altres activitats. 

Rua i ball de Gegants. FOTO: Bernat Millet.

La Festa Major de Volpelleres

Per la seva banda, Volpelleres tanca la Festa Major amb propostes pensades especialment pels infants del barri, amb la festa holi com a colofó al parc de la Guineu, a partir de les 18.30 hores. Durant tot el dia, el mateix parc de la Guineu també acull la fira d'atraccions. Pel matí, dues propostes: l'activitat per a nens Viu els horts a la masia de Can Canyameres (10.30 - 12-30 h) i l'animació infantil Zum - La Tresca i Verdesca a la plaça dels Rabassaires (11 - 13.30 h). 

Els paradistes del mercat de Volpelleres van ser els encàrregats de donar el tret de sortida a la Festa Major, amb un pregó reivindicatiu i de denúncia per la situació que viu el mercat: "Promusa va fer un mercat als afores del barri i entre dos blocs de pisos. Un mercat fantasma". L'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, es va comprometre a treballar per millorar-ho: "Volem que estigui ple de paradistes i que els veïns facin vida al mercat de Volpelleres".

Més info: Volpelleres reclama un mercat ple i digne al pregó de la seva Festa Major

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem