Un equip de l'HUGC es desplaça fins al Senegal per prestar ajuda mèdica

El projecte Thionck-Essyl té com a objectiu prestar ajuda mèdica als més de 15 milions d'habitants que viuen al país

Un equip format per sis metges i tres infermeres de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha viatjat fins al Senegal durant deu dies per prestar atenció sanitària a la regió de Thionck-Essyl. Durant la setmana i mitja que a durant el projecte, l'equip mèdic ha atès un total de 150 visites, ha realitzat 85 intervencions i ha practicat 25 cures en un únic quiròfan amb dues taules quirúrgiques i que, de vegades, es requeria el muntatge d'una tercera.


El projecte Thionck-Essyl té com a objectiu prestar ajuda mèdica als més de 15 milions d'habitants que viuen al país, alguns en situacions d'extrema pobresa. "Hem madurat, ara ja coneixem el terreny i podem organitzar-nos abans d'arribar-hi. No vam improvisar tant, però en certes situacions és necessari fer-ho. A més, aquest any les converses i les relacions amb les autoritats locals han estat més favorables, hi ha hagut un canvi d'actitud", ha resumit la Dra. Landaluze, membre del grup.


El sistema sanitari senegalès és un sistema de copagament mèdic, és a dir, tenen dret a visites mèdiques, però han de pagar una part del cost i únicament disposa de serveis de medicina tradicional. A més, i si es requereix, una intervenció quirúrgica s'ha de pagar una mitjana de 650 €, encara que el sou mitjà d'un pare de família és d'entre 10 i 15 € al mes.
 

L'HUGC ha facilitat el viatge, ha concedit la comissió de serveis perquè els metges poguessin viatjar, ha proporcionat els fàrmacs per als doctors i s'ha posat en contacte amb empreses de material quirúrgic que han fet grans donacions.

Un infant atès pel doctor  José María Cuatrecases FOTO: CedidaLa infermera María José García preparant un pacient per una operació FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem