Un grup de treball regularà els clubs i les associacions cànnabiques de Sant Cugat

La comissió integrarà associacions de veïns, consumidors, tècnics municipals, cossos de seguretat, representants polítics, ONG locals i experts en la matèria

Tots els grups polítics que formen el Ple municipal han acordat tirar endavant una moció institucional perquè es formi un grup de treball encarregat de crear una regulació dels clubs i les associacions cannàbiques de Sant Cugat. La moció neix per una petició del grup Ciudadanos. El grup, en el qual participaran associacions de veïns, consumidors, tècnics municipals, cossos de seguretat, representants polítics, ONG locals i experts en la matèria, aprovarà una normativa sobre la ubicació dels clubs socials de cànnabis, de les condicions d’exercici de la seva activitat al municipi, així com les mesures en matèria de promoció de la salut destinades a la població en general i especialment a la població diana, és a dir, adolescents, joves i drogodependents.

Per ajustar-se el més possible a la realitat, la comissió podrà convidar experts de l’àmbit sanitari o qualsevol altre àmbit quan cregui que la seva participació pugui fer avançar els seus treballs. La posada en marxa del grup se sustenta en la suspensió de llicències decretada per l'Ajuntament com, segons recull la moció, un "acte preparatori per procedir a l’estudi i tramitació de la regulació de l’activitat d’associacions i clubs socials de cànnabis". A més, la moció té la voluntat de "contribuir a l’enfortiment de la convivència social i de respecte mutu", amb l'objectiu de "garantir els drets constitucionals de la ciutadania a la llibertat personal, la protecció de la salut i la disminució dels danys evitables relacionats amb el consum de drogues".

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem