Pere Pahissa: Un home de passions: ràdio, pintura i teatre

Artista, locutor i comercial

Fa quatre anys que es va jubilar, però Pere Pahisa continua tan actiu com el primer dia. Ara dedica molt de temps a la pintura, una activitat que l’omple i que el fa sentir bé: “Jo no puc parar, no sóc dels que s’estaria tot el dia assegut al sofà llegint el diari”. En els últims quatre anys ha exposat en tres ocasions al Sant Cugat Hotel i ja té en projecció una altra exposició. “Diuen que faig pintura hiperrealista. Jo no sé fer-ho d’una altra manera”.

Aquesta activitat, que va aprendre de grans mestres com Teresa Farrés o Josep Grau-Garriga, la compagina amb una altra de les seves grans passions, la ràdio. “La ràdio la porto a dins, he gaudit com un vedell fent-ne”. A Ràdio Sant Cugat hi ha estat des de gairebé els inicis, fent de locutor i comercial. Parla amb molt afecte dels primers anys: “Fèiem una ràdio molt guapa”. També va interpretar en Medir, el cèlebre personatge que va fer parella amb en Cugat, el Joan Fàbregas, a la ràdio. Darrerament ha portat els programes Apunts de veu i Cubaníssim. “En seguiré fent fins que no me’n vagi al cel, si Déu vol. És com una droga”. La trajectòria de Pahisa, no obstant, va començar molt temps enrere.

Als 14 anys va treballar a la Companyia d’Aigües, aleshores privada, i posteriorment es va dedicar al modelatge, al taller de Joan Cortina, fent d’escultor modelador. També va fer teatre. Va començar a l’Agrupació Teatral Maragall: “Va ser en l’època de Franco, fèiem obres molt compromeses socialment. Ens jugàvem que no ens tanquessin al cuartelillo”. Encara avui fa de monjo a Pedra i sang. Parla del jovent d’ara i el jovent d’abans. Ell ho té clar: “Jo no canviaria la meva joventut per la d’ara, per més avenços i comoditats que tinguem”.

 
Comentaris

Destaquem