Un santcugatenc fotografia l'estació internacional passant davant la lluna

Curiosa imatge captada pel fotògraf de Sant Cugat

El fotògraf santcugatenc Robert Ramos ha capturat una curiosa imatge de l'Estació Espacial Internacional passant just per davant la lluna. A la fotografia, feta durant la matinada del 28 al 29 de gener a l'estany dels Gallecs a Montcada, es veu clarament la silueta de l'estació a l'astre.

No és una imatge excepcional, ja que es va repetint periòdicament. Però sí que és una foto curiosa buscada per molts astrònoms. De fet, el 28 de febrer està previst que es pugui tornar a fotografiar el pas de l'estació, en aquesta ocasió per davant del sol.

El pas de l'estació per davant la lluna va durar set dècimes de segon i es va produir a la 1.14 h de la matinada. El web de l'Estació Espacial Internacional informa dels moments en què l'aparell passa per davant de la lluna o el sol. Per aconseguir la imatge, Robert Ramos va llançar una ràfaga durant dos segons i va aconseguir capturar el moment. Va utilitzar un teleobjectiu de 560 milímetres.

Ramos anava acompanyat del cerdanyolenc Miquel Anglarill, que va gravar un vídeo del moment. El vídeo està a velocitat lenta i està fet amb una càmera compacte a través d'un telescopi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem